11.07.2018 00:17

Dilema lipsei forței de muncă

Dilema lipsei forței de muncă
Galerie foto

❚ Mulți angajatori din Dâmbovița se confruntă, în continuare, cu lipsa forței de muncă, deși... șomajul este la cote mari în județ ❚ Unii patroni mai spun și că sunt puțini cei care vor să lucreze cu adevărat și care stau la locul de muncă mai mult de câteva luni

CORVIN DUMITRICĂ


În ciuda faptului că, în județul Dâmbovița, șomajul este la cote mari, mulți angajatori se confruntă, în continuare, cu lipsa forței de muncă. Aproape că nu este societate comercială unde să nu existe lipit în geam deja binecunoscutul anunț „angajez vânzătoare” sau „angajez personal”. Locurile de muncă sunt destul de numeroase și în multe domenii de activitate, însă puțini sunt cei care vin să se angajeze. Angajatorii vin cu o ofertă destul de promițătoare, de la salarii atractive, bonuri de masă, până la decontarea transportului sau unii chiar asigură transport cu mașini închiriate tuturor angajaților. Cu toate acestea, aproape nimeni nu vine să se angajeze. În acest moment, fiecare angajator încearcă să se descurce cât poate de bine cu personalul pe care îl are. Chiar dacă, din când în când, mai apare câte cineva care dorește un loc de muncă, patronii spun că sunt puțini cei care vor să lucreze cu adevărat și care stau la locul de muncă mai mult de câteva luni.

Angajatori: „Tot timpul avem deficit de personal”

● Este din ce în ce mai greu cu forța de muncă. Oferim salarii destul de bune, tot felul de facilități, dar degeaba. Nu știu ce se întâmplă. Poate mulți au plecat în străinătate, poate lucrează la negru. Nu știu ce să cred. ● Tot timpul avem deficit de personal. Mai vin, stau câte o lună, două, fac rost de ceva bani și pleacă. Este o perioadă în care mulți absolvenți au terminat cu școlile, cu examenele, mă așteptam să vină să caute de lucru. Din păcate, nu a venit nimeni.

„Se încurajează nemunca”

Am stat ieri de vorbă și cu câțiva cetățeni de pe stradă, care ne-au declarat, nemulțumiți: ● Din păcate în România, în ultima perioadă s-a încurajat foarte mult nemunca. Se dau ajutoare sociale și din această cauză s-a ajuns aici. ● Nu se mai muncește așa cum se muncea în trecut. Nu știu cum de reușesc să trăiască anumite persoane că nu au niciun venit. Este destul de greu.