28.03.2023 00:16

Digitalizarea la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Digitalizarea la Biblioteca Județeană Dâmbovița
Galerie foto

Una dintre activitățile cele mai importante desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița este digitalizarea documentelor aflate în patrimoniul instituției de cultură. Potrivit managerului Agnes Terezia Erich, acest proces este unul cât se poate de laborios și complex, care face parte din strategia de dezvoltare a bibliotecii. Digitalizarea este realizată cu ajutorul unui scanner performant pe care Biblioteca Județeană l-a achiziționat în urmă cu un an. Este un scaner de înaltă performanță destinat scanării cărților, ziarelor, a documentelor mari atipice.

Astfel, Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița este unul dintre principalii actori ai procesului de digitalizare în mediul bibliotecilor, care se desfășoară în momentul de față la nivel național. Strategia reprezentanților Bibliotecii Județene este de a crește accesibilitatea utilizatorilor la colecțiile speciale, periodice și documentele unicat din patrimoniul instituției.

„În ultimii ani, ne axăm foarte mult pe digitizarea colecțiilor, mai ales că am achiziționat un scanner performant acum un an și am făcut un program de digitalizare a cărții bibliofile de la colecțiile speciale. Cei interesați, pot găsi lucrările noastre digitizate pe site-ul bibliotecii, la Biblioteca digitală, unde deja sunt încărcate lucrările digitizate. Evident, doritorul trebuie să aibă un permis de bibliotecă valid”, a declarat managerul Bibliotecii Județene, Agnes Terezia Erich.

 

 

Ștefan Khalil