06.01.2022 00:14

Digitalizarea administrației locale târgoviștene

Digitalizarea administrației locale târgoviștene
Galerie foto

*Proiectul care va fi implementat pe fonduri europene presupune ca oamenii să-și poată rezolva problemele cu ajutorul unei aplicații de pe telefon

*La Primăria Târgoviște a început să se lucreze cu semnătura electronică, aceasta fiind utilizată și în relația cu alte instituții care, la rândul lor, o folosesc

 

Ștefan Khalil


Birocrația va deveni într-o zi istorie pentru cetățenii municipiului Târgoviște! Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat într-o intervenție a sa că sistemul administrativ al Primăriei Târgoviște va fi digitalizat în aproximativ doi ani.

Proiectul care va fi implementat pe fonduri europene presupune ca oamenii să-și poată rezolva problemele cu ajutorul unei aplicații de pe telefon. Primarul a oferit mai multe detalii despre această inițiativă.

„Într-adevăr, trebuie să modernizăm procedurile de oferire de servicii pentru cetățenii noștri atunci când vin la sediul administrativ să-și rezolve problemele. Din acest motiv vom accesa un proiect de digitalizare a administrației publice locale (…) Pentru târgoviștenii care vor avea dificultăți, vom păstra și o zonă de registratură clasică, însă vrem ca într-un an și jumătate – doi să scăpăm de tot ceea ce înseamnă hârtie în Târgoviște, pe bani europeni. Am trecut deja de prima etapă a acestui proiect, iar, în perioada următoare, vom realiza lucrul acesta. Nu va fi atât de simplu, sunt chestiuni  delicate, noi fiind obișnuiți să lucrăm clasic, dar trebuie să ne adaptăm”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Acesta a mai transmis că la Primăria Târgoviște a început să se lucreze cu semnătura electronică, aceasta fiind utilizată și în relația cu alte instituții care, la rândul lor, o folosesc.

„Am impus ca, în cadrul administrației locale târgoviștene, tot ceea ce înseamnă mapă de corespondență emisă de noi să fie semnat electronic, acolo unde este posibil”, a mai completat primarul Daniel Cristian Stan.