18.01.2022 00:12

Dificultăți la realizarea planurilor de urbanism general

Dificultăți la realizarea planurilor de urbanism general
Galerie foto

*„Întâmpinăm dificultăți la realizarea studiului arheologic întrucât cercetarea arheologică pe teren se poate realiza cel mai eficient atunci când culturile agricole nu sunt răsărite”

 

Avizarea Planurilor Urbanistice Generale ale localităților trebuie să treacă și pe la Direcția Județeană de Cultură Dâmbovița! Instituția a avizat anul trecut Planurile Urbanistice Generale din șase comune, iar alte cinci unități administrativ teritoriale au aceste documentații în curs de aprobare. Potrivit directorului Direcției Județene pentru Cultură Dâmbovița, Radu Alexandru, cele mai mai probleme se întâlnesc la realizarea studiului arheologic...  

„Personalul de specialitate de la CNM Curtea Domnească

este insuficient pentru realizarea acestor studii”

„În cursul anului 2021 au fost avizate planurile de urbanism general ale comunelor Pucheni, Șelaru, Brănești, Dragodana, Sălcioara,Tărtășești, au fost delimitate și marcate toate obiectivele de patrimoniu, monumente istorice, situri arheologice din aceste unități administrativ teritoriale, dar și din comunele Vulcana-Băi, Văcărești, Cojasca, Mănești și Văleni Dâmbovița, unități administrativ teritoriale ale căror planuri de urbanism general sunt în curs de avizare sau pe circuitul de redactare al avizului.

Referitor la planurile de urbanism general, întâmpinăm dificultăți la realizarea studiului arheologic întrucât cercetarea arheologică pe teren se poate realiza cel mai eficient atunci când culturile agricole nu sunt răsărite... iar personalul de specialitate de la Complexul Național Muzeal Curtea Domnească este insuficient pentru realizarea acestor studii. În plus, edilii, nu de puține ori, sunt reticenți în a întocmi aceste studii de specialitate”, a declarat Radu Alexandru, director executiv interimar al Direcției Județene pentru Cultură Dâmbovița.

Violeta Stanciu