11.03.2019 00:10

Diana Vlăsceanu, prințesa luptelor!

Diana Vlăsceanu, prințesa luptelor!
Galerie foto

❚ Eleva lui Cornel Cornea a urcat pe podium la Campionatul European de Lupte U23 din Serbia, după o evoluție entuziasmantă în finala pentru bronzul categoriei 76 kg ❚ „Când am văzut finala pentru bronz a Dianei, contra unei sportive extrem de puternică din Ucraina, am crezut că înnebunesc, mi s-a ridicat părul în cap. Diana a luptat cu o ambiție incredibilă și cu o dorință uriașă de victorie”, a mărturisit maestrul Cornel Cornea

 

COSTIN MIHAI

 


 

Rezultat fabulos obținut de Diana Vlăsceanu la Campionatul European de Lupte U23 din Serbia, de la Novi Sad. Chiar dacă este junioară, sportiva antrenată de maestrul Cornel Cornea a obținut bronzul continental la senioare U23, după o evoluție entuziasmantă în finala pentru bronzul categoriei 76 kg, câștigată spectaculos, cu 12-9 la puncte, în fața Romanei Vovchak, din Ucraina. Diana a pierdut în sferturi la cea care avea să devină campioană europeană, rusoaica Daria Shisterova, însă aceasta a tras-o după ea în competiție, oferind ca bonus o finală pentru bronz. Pentru a înțelege și mai bine greutatea acestui rezultat, obținut la o categorie de vârstă superioară, vă spunem că ultima medalie continentală la nivel de seniori a fost obținută de o luptătoare din Dâmbovița în 2011, când Georgiana Paic-Filip a cucerit argintul în Germania. Delegația României a cucerit patru medalii la Europenele de la Novi Sad, dintre care una de argint și trei de bronz.

Maestrul Cornea: „Pentru Diana s-a deschis un drum extraordinar!”

„Eu am pus totul pe o singură carte, luptele. Se întâmplă să reușești, dacă ai ambiție, dacă perseverezi, dacă mergi mai departe, orice s-ar întâmpla. Când am văzut finala pentru bronz a Dianei, contra unei sportive extrem de puternică din Ucraina, am crezut că înnebunesc, mi s-a ridicat părul în cap. Diana a luptat cu o ambiție incredibilă și cu o dorință uriașă de victorie. Abia a început anul, iar pentru ea s-a deschis un drum extraordinar, pentru că vin Europenele și Mondialele de junioare. Ea nu a obținut nicio medalie la marile competiții internaționale pentru cadeți și juniori, în schimb a făcut-o la seniori”, a comentat entuziasmat antrenorul său, Cornel Cornea.

Alo, CSM Târgoviște!!!

Diana Vlăsceanu evoluează la seniori pentru Clubul Sportiv Târgoviște, iar la juniori pentru Clubul Sportiv Școlar Târgoviște, însă veniturile sale sunt foarte modeste și depind de rezultatele obținute. SportImpact.ro a indicat, în mod repetat, că singura modalitate de a-i răsplăti corespunzător pe campionii de la sporturile individuale, care activează pe discipline olimpice, o reprezintă un transfer la Clubul Sportiv Municipal Târgoviște. „O să am o întâlnire cu cei din conducerea clubului și sper să rezolvăm acest aspect, mai ales că la CSM există o secție de lupte. Și nu doar Diana Vlăsceanu ar trebui să ajungă acolo, să beneficieze de un salariu, ci și alți sportivi de mare valoare de la lupte. Eu am răbdare și încredere că se va reuși acest lucru”, rămâne un optimist maestrul Cornea, pe care cifrele îl indică drept cel mai bun antrenor din istoria sportului dâmbovițean. A fost desemnat de 26 de ori cel mai bun antrenor dâmbovițean al anului, iar după cum a început 2019, merge către titlul cu numărul 27. Îl concurează Gheorghe Stan, colegul de la box, și el cu medalii importante obținute în debutul anului.