02.04.2024 00:15

Dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din mediul rural

Dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din mediul rural
Galerie foto

Într-un efort susținut de a promova schimbul de experiență și de a sprijini dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din mediul rural, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița a implementat cu succes programul Erasmus, potrivit declarațiilor purtătorului său de cuvânt, Valentin Stancu.

IȘJ Dâmbovița a obținut acreditare Erasmus începând cu anul 2021 și va continua să beneficieze de această oportunitate până la finalul programului în 2027. Anual, instituția depune cereri de finanțare care vizează școlile cu cele mai reduse șanse de a beneficia de program sau care se confruntă cu dificultăți în implementare.

Valentin Stancu a explicat că programul vizează în special școlile care nu au beneficiat anterior de astfel de inițiative sau care se confruntă cu lipsa de personal specializat. În acest sens, IȘJ Dâmbovița organizează cursuri susținute de experți europeni pentru directorii și profesorii din județ.

În prezent, derulăm două astfel de cursuri, la care participă directori și profesori din mediul rural. Aceste cursuri îi ajută să se perfecționeze profesional și să aducă beneficii semnificative unităților de învățământ la care activează", a declarat Valentin Stancu.

Programul Erasmus oferă posibilitatea ca directorii și profesorii din Dâmbovița să participe la cursuri și training-uri în străinătate, ceea ce va ajuta  la îmbunătățirea calității educației în Dâmbovița.

Ștefan Khalil