30.01.2015 00:25

Dezastru în fostele puncte termice

Dezastru în fostele puncte termice
Galerie foto

❚ Multe dintre cele 35 de centrale termice de la Târgoviște au ajuns focare de infecție și „adăpost” pentru oameni ai străzii și câini maidanezi ❚ Unele au fost jefuite aproape total: s-au furat ferestrele, ușile, instalațiile și fierul beton, iar acum se fură și cărămizile ❚ Târgoviștenii sunt revoltați, dar și primarul interimar al municipiului, Ciprian Prisăcaru, a declarat: „Sunt o adevărată rușine pentru municipiu” ❚ Tot edilul șef spune însă că intenția primăriei în acest an este ca punctele termice să fie scoase spre închiriere sau să fie concesionate

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Fostele puncte termice din Târgoviște au ajuns focar de infecție și un real pericol pentru târgoviștenii care locuiesc în apropierea acestora, cât și pentru cei care zilnic trec prin preajma lor. După falimentul SC TERMICA, punctele termice care nu au mai fost folosite au ajuns pradă hoților și „adăpostul” oamenilor străzii și al câinilor maidanezi. În cele mai multe cazuri, construcțiile sunt vechi de zeci de ani.

„Unele dintre ele ar trebui demolate”

Târgoviștenii sunt revoltați și speră ca în scurt timp autoritățile să ia măsuri cu aceste clădiri. 􀁺 „După cum se vede, e dezastru. Ne e teamă că se vor dărâma din senin. Sunt lăsate de ani de zile în paragină, s-a furat fierul, s-au furat ferestrele și acum au început să fure și cărămizile din zid. Dacă nu se iau măsuri, se pot întâmpla accidente.” 􀁺 „Nimeni nu s-a mai ocupat de ele, iar starea lor s-a degradat de la an la an. Nu este numai centrala de la noi din cartier, am văzut că mai toate centralele din oraș sunt în aceeași stare.” 􀁺 „Să sperăm că autoritățile locale vor vedea aceste clădiri și vor găsi fondurile necesare pentru renovarea lor. Unele dintre ele sunt în stare foarte avansată de degradare, încât nu mai pot fi renovate și ar trebui demolate.” 􀁺 „Sunt un real pericol. Sunt câini fără stăpân, sunt oameni ai străzii care se adăpostesc în aceste clădiri, iar seara ne este teamă să trecem pe lângă ele.”

Punctele termice, în atenția primăriei

Pentru mai multe amănunte, ne-am adresat primarului interimar al Târgoviștei, Ciprian Prisăcaru: „Este vorba de 35 de astfel de centrale termice, iar majoritatea sunt paragină și sunt o adevărată rușine pentru municipiul Târgoviște. De-a lungul timpului am reușit ca o parte dintre aceste centrale să fie dată în folosința Biroului de meteorologie, Companiei de Apă, Clubului Sportiv, alte două centrale sunt date Direcției de Asistență Socială Dâmbovița și mai sunt unele asociații de proprietari care își au sediul în astfel de clădiri. În anul 2015 vrem ca o parte dintre ele să fie scoase spre închiriere, să fie concesionate și sperăm ca persoanele fizice sau juridice să fie interesate de astfel de spații. Totodată Primăria Târgoviște intenționează să amenajeze câteva dintre ele și să fie destinate unor direcții din cadrul primăriei”, ne-a precizat primarul Târgoviștei.