17.04.2024 00:16

Detectoare de fum montate de pompieri în locuințe

Detectoare de fum montate de pompieri în locuințe
Galerie foto

Ieri, 16.04.2024, a continuat montarea detectoarelor de fum și monoxid de carbon în locuințele din localitățile Aninoasa, Odobești, Cornești și Dragodana. În următorea perioadă vor fi montate 375 detectoare de fum și 125 detectoare de monoxid de carbon în 15 localități din judetul Dâmbovița.

Campania „Detector pentru viață” și își propune să evidențieze importanța montării detectoarelor în locuințe, dar și necesitatea curățării și reparației coșurilor de fum. Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești.

Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie. Aceste dispozitive au în primul rând un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate. Prin alarmarea rapidă a echipelor de intervenție, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.