27.05.2015 00:19

Despre liste, la mișto

Despre liste, la mișto
Galerie foto

TEODOR VASILIU


Pe cine vreau eu pe listele parlamentare, n-o să fie, așa că o să spun pe cine nu vreau, ca să fie. La PNL, parcă-l văd pe prietenul meu, fostul PRM-ist de frunte, Vasile Horga, pentru care liberalismul e o doctrină indiscutabilă. După el… potopul, pe numele lui adevărat Iulică Vladu, pentru care greaua moștenire PDL e irefutabilă.

L-aș pune însă la PNL pe Nelu Pârgaru, care se-aude că nu e sigur de el pe liste la UNPR. Pentru că s-a luat în gură cu toți politicienii din județ, Ludovic Orban n-ar fi exclus să închidă lista la liberali. Pe Ioan Ferariu, Jean Popescu, Nely Ion, Gheorghe Albu, Marin Antonescu i-aș pune pe toți p-un loc, că nu se știe când se retrag și lasă pe veci PNL-u-n opoziție. Dragu-mi-i de PNL, dar mai drag mi-i PMP, cu nașu’ Florin Popescu în capu’ la listă. După el, nu poți să-l pui decât pe Adrian Rădulescu. Primu-i cu tonele de pui evazionați și cestălalt cu damigenele fără timbru fiscal.

Și pe alții nu-i mai pui la PMP, că oricâți pui, mai mulți de doi nu-i, ca să mă esprim cacademic ca fanu’ lu’ Nuțica („unu și cu unu face doi”). Pe listă la „interesu’ național” nu-ș’ cine mai încape în afară de Dan al lu’ Stan și prietena lui. Ca să mai tragă lista-n jos, ar putea s-o puie p-o momâie, să fie luată de bună din brațele nașului PDL. Cred că lista asta l-ar stimula pe Gabi Oprea dacă lângă ea ar veni și contravaloarea a 200 de vaci tăiate și ambalate pentru Diaspora. La PP-DD-ul lu’ Dănuț Diaconescu i-aș pune pe toți ăștia de nu încap pe alte liste, ca să fiu sigur că nu ies. Ar mai fi o variantă și cu PNȚCD-ul cel mare și tare pe vremurile apuse demult ale fraților Irineu și Romeo Popescu. Dar cine se mai înghesuie azi să dea bani ca să intre pe liste la PNȚCD, când apar atâtea partide noi și moi? Uite-l p-ăsta al lu’ Geoană, c-al lu’ Vanghelie nu mai e, cum își așteaptă pretendenții pe liste. Gică Ana ar merita aici un loc, decât deloc. Dar nu cred să vrea, oricât mi-ar plăcea. Mai degrabă preaumblatul Radu Popa.

Cea mai mare bătălie se anunță încă de pe-acum la partidu’ sedus de Adrian Țuțuianu. Aici circulă deja mai multe liste conspirative, încât n-o să știm care-i ăla devotat din ele. Una cică-i numai cu organizația pentru dame-n dungi, alta pentru domni cu pungi… sub ochi. Mie-mi place mult de unele, da’ și de unii… de la alții! Lista femina le are-n țoancă pe Claudia Gilia și pe Oana Vlăducă cu dor de ducă să facă legea. Or mai fi și alte doamne, dar nu le lasă domnii. Am temeri că Rovana Plumb n-o să mai stea, Vali Calcan n-o să mai vrea, Ionuț Săvoiu n-o să mai poată, Zisu Stanciu n-o să mai prindă, Carmen Moldovan n-o să mai apuce, Leo Badea n-o să mai știe și Georgică Dumitru n-o să mai fie.

Așa că niște tineri de viitor sunt deja în cărți, deși nu le-au citit: Ionuț Lăscaie, Andrei Plumb, Marius Lupoiu și alți colegi din generația lor de sacrificiu pentru binele popoului. Și-uitea șa, ultimul pe listă, cu voia dumneavoastră, am să fiu eu. Și de-am uitat pe cineva, îmi cer scuze, dar așa am vrut.

P.S. Acest pamflet se citește în oglindă, ca să ai satisfacția că râzi de altu’.