05.10.2022 00:18

Descinderi ale polițiștilor din Găești la hoții de lemne

Descinderi ale polițiștilor din Găești la hoții de lemne
Galerie foto

Ieri dimineață, 4 octombrie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Voia, la persoane bănuite de comitera infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, fapte prevăzute de Legea nr. 46/2008 privind Codul Silvic.

În urma descinderilor efectuate, polițiștii au indisponibilizat 6 motofierăstraie electrice, 3 topoare, 26 m3 de material lemnos și 6 atelaje hipo. Activitățile de cercetare penală au fost desfășurate ca urmare a unei sesizări referitoare la faptul că, în perioada 1-2 octombrie a.c., ar fi fost sutras material lemnos dintr-o pădure.

În cauză, cercetările continuă, sub coordonarea procurorului de caz, în vederea dispunerii măsurilor procedurale prevăzute de lege. La activitățile desfășurate ieri au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și polițiști de la Secția nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare.