15.08.2022 09:44

Deschiderea temporară a DJ 714

Deschiderea temporară a DJ 714
Galerie foto

Violeta Stanciu

Pentru ca turiștii care merg la munte în minivacanța de Sfânta Maria (Mare), unde a avut loc, la sfârșit de săptămână, Festivalul Peștera-Padina care a devenit deja o tradiție și s-a bucurat de un mare succes, să nu aibă de suferit, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a făcut o concesie și a deschis temporar circulația pe DJ 714, drum aflat în proces de reabilitare și modernizare.

Astfel, la inițiativa președintelui CJD, Corneliu Ștefan, aleșii județeni au aprobat, la ședința extraordinară a CJD de vineri, 12 august, proiectul de hotărâre care privește deschiderea temporară a circulației pe drumul județean DJ 714, sectorul Cabana Bolboci – Contur la Bolboci (mal drept) – Cheile Tătarului, în perioada 12-15 august, cu ocazia mini-vacanței de Sfânta Maria Mare. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu unanimitate de voturi de consilierii județeni.

„Știți foarte bine că, la ultima ședință, am închis acest sector de drum pentru a putea constructorul să termine cât mai rapid acest drum. Ținând cont de numărul mare de participanți la festivalul Peștera – Padina, din week-end, dar și luni, de Sărbătoarea Sfântă Mărie, vor urca mulți oameni în munte. Din acest motiv am luat decizia să deschidem pentru următoarele trei zile acest sector de drum și împreună cu Poliția, vom face sens unic, să urcăm pe malul stâng și vom coborî pe malul drept, ca să nu avem ambuteiaj în zona montană, pentru aceste trei zile. De asemenea, aceasta va fi soluția viitoare și după ce vom termina drumul, când vom avea recepția finală și vom avea drumul finalizat”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.