04.10.2022 00:17

Deschiderea anului la Universitatea „Valahia”

Deschiderea anului la Universitatea „Valahia”
Galerie foto

*Potrivit rectorului Universității, Laura Gorghiu, anul acesta, la Universitatea „Valahia” din Târgoviște pentru toate programele de licență, master, doctorat, post-doctorat și conversie profesională, s-au înscris 2200 de studenți

 

Ieri, 3 octombrie 2022 a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2022-2023. La Universitatea „Valahia” din Târgoviște, evenimentul s-a desfășurat în aer liber, pe o vreme caldă și cu un soare arzător. Ceremonia s-a ținut pe esplanada din fața Corpului A al Campusului Universitar, în prezența studenților, a cadrelor didactice, a conducerii universității și a autorităților locale. Potrivit rectorului Universității, Laura Gorghiu, anul acesta, la Universitatea „Valahia” din Târgoviște pentru toate programele de licență, master, doctorat, post-doctorat și conversie profesională, s-au înscris 2200 de studenți. Pe rând, autoritățile și conducerea universității au venit la microfon pentru a le ura succes studenților pentru noul an universitar în care vor păși spre un nou univers al cunoștințelor și vor întâmpina noi provocări.

Primul mesaj a fost al vicarului eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviște, Ionuț Ghibanu, care a transmis mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon al Târgoviștei: „La început de nou an universitar 2022-2023, adresez un mesaj de apreciere, de încurajare și de binecuvântare tuturor studenților, profesorilor și ostenitorilor din spațiul învățământului superior. Debutul noului an universitar reprezintă o deosebită ocazie pentru a evidenția rolul deosebit de important pe care educația îl are pentru viața și pentru lumea noastră, ca fondament al oricărei bune, profunde și substanțiale dezvoltări. Așa cum a făcut-o din totdeauna, biserica sprijină educația, știința și cultura, ca aspirații și creații firești și necesare omului, în care Dumnezeu se manifestă inspirând, călăuzind și descoperind”.

A urmat mesajul rectorului UVT, Laura Gorghiu: „Suntem la momentul la care comunitatea noastră academică întinerește prin prezența a mai mult de 2200 de noi studenți, care au ales anul acesta să urmeze studiile universitare de licență, master, doctorat, post-doctorat și conversie profesională în cadrul Universității Valahia din Târgoviște. Îi felicităm pentru alegerea făcută, ne bucurăm de încrederea pe care ne-au acordat-o și îi asigurăm că au făcut o alegere de bun augur, întrucât, principiile care ne ghidează în activitățile pe care ni le desfășurăm zi de zi, sunt calitatea în educație și performanța în cercetare în toate domeniile pe care le acoperă cele 10 facultăți ale universității.”

Prefectul județului, Claudia Gilia, care este și cadru didactic al Universității „Valahia” , a transmis următoarele: „Pentru mine acest moment este extrem de emoționant, în primul rând pentru că sunt absolvent al acestei universități, și de asemenea cadru didactic. Suntem azi la un moment de debut, al unui nou an universitar. Universitatea Valahia din Târgoviște este un reper pentru Cetatea Târgoviștei și pentru județul nostru. Educația, așa cum bine știm, este un pilon pentru dezvoltarea oricărei societăți, de aceea, permiteți-mi să vă felicit pe toți cei care de astăzi veți începe cursurile la universitatea noastră.”

 

 

Ștefan Khalil