21.11.2014 00:15

Deputatul Radu Popa, declarat incompatibil de ANI

Deputatul Radu Popa, declarat incompatibil de ANI
Galerie foto

❚ Parlamentarul PSD de Dâmbovița ar putea fi decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani ❚ Potrivit ANI, Radu Popa a deținut în perioada 20 decembrie 2012 - 9 ianuarie 2014 calitatea de deputat, dar și funcția de administrator la două societăți comerciale ❚ În replică, Radu Popa susține că este o nelămurire, întrucât din luna mai 2012 el nu mai este administrator la cele două firme, însă, dintr-o greșeală, noii administratori nu au înregistrat modificările la Registrul Comerțului

ANA MARIA POPESCU


Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil pe deputatul PSD de Dâmbovița Radu Popa. Potrivit ANI, Radu Popa a deținut în perioada 20 decembrie 2012 - 9 ianuarie 2014 atât calitatea de deputat, cât și funcția de administrator la două societăți comerciale.

Întrucât Legea 161/2003 spune clar că deputații și senatorii nu pot fi și administratori de firme, Radu Popa ar putea fi decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

 

„Este o regretabilă eroare. Am decizia AGA”

Contactat ieri telefonic, deputatul de Dâmbovița ne-a declarat că respectă decizia ANI, dar cu toate acestea, o va contesta în instanță. Radu Popa susține că a încetat să mai fie administrator la cele două firme din luna mai 2012, însă dintr-o greșeală, noii administratori nu au înregistrat oficial modificările:

„Respect toate instituțiile statului și voi răspunde cu maximă operativitate la orice solicitare îmi vor adresa. Respect și decizia ANI, dar cred că este vorba despre o nelămurire la mijloc. Am cesionat acțiunile celor două firme în mai 2012 și dintr-o regretabilă scăpare a noilor acționari majoritari, a noilor patroni, nu le-au înregistrat la Registrul Comerțului. Eu am decizia AGA prin care ieșeam din aceste firme. După ce am cesionat acțiunile, nu am mai avut nicio treabă cu firmele”.