16.05.2023 00:18

Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban a condus Delegația Parlamentului României în Republica Chile

Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban a condus Delegația Parlamentului României în Republica Chile
Galerie foto

O delegație a Parlamentului României, condusă de deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban, vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților, alături de doamnele deputat Rodica Paraschiv și Viorica Sandu - secretar al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, a efectuat o vizită oficială în Chile săptămâna trecută la invitația președintelui Camerei Deputatelor și Deputaților din această țară, Vlado Mirosevic Verdugo.

Scopul principal al vizitei a fost de a discuta despre întărirea relațiilor dintre România, Uniunea Europeană și Chile, dar și de a identifica soluțiile necesare pentru respectarea drepturilor femeilor, a egalității de șanse și stoparea violenței în familie. A fost remarcată diminuarea inechităților sociale în  cele două țări și s-a convenit asupra continuării eforturilor comune de asigurare a egalității de gen și de șanse atât în România, cât și în Chile.

„Delegația condusă de deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban, a fost întâmpinată la sosirea în Chile de către Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Chile, E.S. Floricel Paul Mocanu, și de consulul general, doamna Roxana Mocanu. Alături de E.S. Floricel Paul Mocanu, reprezentantele Camerei Deputaților din România au participat la donarea a două seturi de documente de arhivă referitoare la refugiații chilieni din România, documente care vor fi expuse în Muzeul Solidarității și Drepturilor Omului din Santiago de Chile. Vizita delegației parlamentare române în Chile a fost una productivă și a permis discuții importante cu privire la întărirea legăturilor dintre cele două state, dar și la promovarea valorilor comune ale celor două țări”, se arată în cadrul unui comunicat de presă transmis de PSD Dâmbovița.

 

 

Violeta Stanciu