15.06.2022 00:19

Depunerea Jurământului Militar la ISU Dâmbovița

Depunerea Jurământului Militar la ISU Dâmbovița
Galerie foto

V.A.


 

Ieri, 14 iunie, începând cu ora 10:00, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al Județului Dâmbovița a avut loc Ceremonialul militar și religios prilejuit de depunerea Jurământului Militar de către soldații profesioniști.

Ziua depunerii Jurământului militar este unică pentru fiecare militar, un moment solemn care se întâmplă o dată într-o viață. Asumarea statutului de militar înseamnă responsabilități și restricții, dar și onoarea pe care o conferă uniforma militară.

La acest eveniment, au luat parte Prefectul Județului Dâmbovița, Claudia Gilia, subprefecții Ioan-Corneliu Sălișteanu și Adrian Chițescu, vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie și secretarul general al județului, Dănuț-Nicolae Popa-Stănescu, inspectoul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, comisar șef Adrian Antofie, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, colonel Viorel Matei și comandantul Garnizoanei Târgoviște, colonel Cristian Biță, precum și șefii principalelor instituții cu care se cooperează la nivel județean.

În cadru solemn, în fața drapelului tricolor, 51 de soldați profesioniști, viitori pompieri salvatori, au depus jurământul de credință față de țară, luându-și angajamentul că își vor face datoria și vor fi dedicați misiunii de apărare a vieții și bunurilor oamenilor aflați în pericol.

Preacucernicul părinte consilier Victor Drăghicescu, consilier eparhial la Arhiepiscopia Târgoviștei, a rostit, împreună de preotul militar Mihai Fluture, rugăciunea de sacralizare a jurământului depus și a transmis mesajul Înaltpreasfinției Sale Arhiepiscop și Mitropolit Nifon cu acest prilej.

Noii pompieri militari își vor desfășura activitatea în cadrul celor 11 subunități de intervenție din județul Dâmbovița după finalizarea programelor de formare profesională.