04.10.2021 00:11

Deminitate și sacrificiu

Deminitate și sacrificiu
Galerie foto

Chiar dacă a pierdut la ultima fază meciul cu FCSB, Chindia a evoluat cu multă demnitate vineri seară la Ploiești. Eliminarea exagerată a lui Kocic, încă din minutul 8, nu a demoralizat echipa târgovișteană, care a rezistat în inferioritate numerică până în prelungirile prelungirilor, când a încasat un gol dintr-un penalty, și el contestat. Dacă mai punem că mai degrabă Valentin Crețu ar fi meritat eliminat, după o intrare cu cotul în zona feței lui Marian Șerban, atunci putem vorbi în cazul arbitrului Lucian Rusandu despre o viciere de rezultat.

Ținând cont de determinarea incredibilă pe care a arătat-o, cu un spirit eroic de luptă, cu siguranță Chindia nu ar fi meritat să piardă. Chiar dacă nu a arătat mare lucru, FCSB a ratat totuși câteva ocazii importante, însă nu ar fi câștigat fără ajutorul pe alocuri grosolan al centralului din Sf. Gheorghe. Jocurile cu echipele mari sunt foarte dificile și prin prisma acestor arbitraje potrivnice, care oferă prea multă susținere favoritelor.

Dincolo de frustrarea unui eșec fabricat, Chindia a ieșit cu fruntea sus dintr-un meci dur și în fața unui adversar bine cotat, vicecampioana României. Un eșec care nu ar trebui să-i demoralizeze pe băieții lui Emil Săndoi, parcă mai buni de la meci la meci. Urmează bătălii poate și mai grele, Botoșani (d), CSU Craiova (a), UTA (d), astfel că determinarea trebuie să rămână aceeași.

Revenind la partida cu FCSB, Chindia merită aprecieri pentru abordare și sacrificiu, și numai arbitrajul pe alocuri caraghios a îngropat-o pe final. Capul sus, băieți!

Costin Mihai