11.05.2022 00:13

Demersuri pentru realizarea rețelei de gaze

Demersuri pentru realizarea rețelei de gaze
Galerie foto

*„Sunt implicate în această investiție patru localități, Dobra, Cornățelu, Bilciurești și Cojasca”, a transmis edilul șef al comunei Dobra, Daniel Nica

 

În continuare, la Dobra, se fac demersuri pentru realizarea rețelei de gaze naturale. Potrivit primarului Daniel Nica, a fost depusă documentația pentru urbanism, pe programul național Anghel Saligny. În acest proiect mai sunt implicate alte trei localități, Cornățelu, Bilciurești și Cojasca. Comuna Dobra stă foarte bine la capitolul utilități, rețeaua de canalizare fiind singura care le lipsește localnicilor. Administrația publică locală  a promis că va face toate demersurile necesare pentru realizarea acestui proiect, așteptat de mult timp de localnici..

„Despre rețeaua de gaze, vă pot spune că am depus documentația pe programul Anghel Saligny. Sunt implicate în această investiție patru localități, Dobra, Cornățelu, Bilciurești și Cojasca. Este o utilitate importantă, pe care trebuie neapărat să o realizăm. Momentan, nu putem veni cu informații exacte, pentru că nu mai depinde nimic de administrația noastră. Noi am strâns semnăturile, am făcut demersurile pentru obținerea sursei de finanțare, acum, totul este în mâna guvernanților”, a transmis edilul șef al comunei Dobra, Daniel Nica.

O singură stradă rămasă neasfaltată în comuna Dobra

În ultimii ani, comuna Dobra a fost în plin șantier, fiind mai multe investiții pe ceea ce înseamnă infrastructura rutieră. Ultimul este cel în parteneriat cu instituția Consiliului Județean Dâmbovița,  pentru reabilitarea a 2,3 kilometri de drum. Dintre aceștia, a mai rămas o singură stradă de asfaltat, în satul Dobra, care va fi finalizată în perioada următoare. Valoarea totală a proiectului este de 1,2 milioane de euro, dintre care, Primăria Dobra a contribuit cu 603.550 de lei.

Ștefan Khalil