13.10.2015 00:15

Delicte silvice în județ

❚ Un bărbat de 36 de ani, din Moroeni, a fost surprins cu camioneta burdu șită cu puieți de tuia, brad și mesteacăn, pentru care nu avea niciun document ❚ Alte două tinere aveau căruța plină cu lemne tăiate ilegal


Sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, polițiștii dâmbovițeni au desfășurat săptămâna trecută acțiuni specifice pentru prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul operațiunilor cu material lemnos. Au fost controlate 863 de autovehicule, aplicate 561 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 86.261 de lei, au fost au reținute 4 permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

În urma neregulilor descoperite, polițiștii au confiscat peste 16 mc de material lemnos, 28 de puieți, diferite specii, 200 de kilograme de porumb și 200 de țigarete, a căror proveniență nu a putut fi justificată. Polițiștii din Pucioasa au depistat un bărbat de 36 de ani, din Moroeni, în timp ce transporta cu o autoutilitară 28 de puieți de tuia, brad și mesteacăn, pentru care nu deținea documente justificative de proveniență ori transport.

Două zile mai târziu, agenții din Poliția ªotânga au depistat două tinere, de 22 și 26 de ani, în timp ce transportau material lemnos cu o căruță, din cercetări reieșind că cele două au tăiat și sustras materialul lemnos dintr-o pădure de pe raza localității Șotânga. Toți s-au ales cu dosare penale și cu materialul lemnos confiscat.

 

Compartimentul relații publice al IPJ Dâmbovița