26.03.2015 00:09

Declarații războinice

Declarații războinice
Galerie foto

COSTIN MIHAI

 


 

Probabil că în weekend, mai ales duminică, vom avea din nou Sala Sporturilor ahiplină. Ultima zi a săptămânii propune un cuplaj de zile mari, volei – baschet, cu adversari extrem de puternici, Știința Bacău, respectiv ICIM Arad.

Sunt momente importante pentru clubul condus de profesorul Ciprian Iugulescu, numai că el este în concediu de odihnă, după ce săptămâna trecută a solicitat o pauză, invocând probleme de ordin medical. Sincer, mă așteptam ca în aceste zile să-l văd foarte activ pe Iugulescu, însă rolul său a fost preluat din nou de fostul primar Gabriel Boriga. E bine ca oamenii să nu-l uite și nu dă rău să apară lângă echipe care obțin rezultate, doar că e și ușor riscant.

Adversarii politici, care conduc acum municipiul și județul, devin tot mai reticenți atunci când trebuie să aloce bani Clubului Sportiv Municipal, atât de drag lui Gabi Boriga. Dacă primarul interimar Cristian Stan a preferat un discurs precaut legat de CSM Târgoviște, Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a lovit ieri fără nicio teamă. Prima dată în Ciprian Iugulescu, pe care l-a anunțat că se va termina cu bogăția și luxul la CSM. „Conducerea Clubului Sportiv Municipal trebuie să se învețe cu bani mai puțini”.

Iar mai apoi l-a atacat violent pe Gabi Boriga, spunând că Primăria Târgoviște a fost necondusă în perioada 2008- 2014. Sună a declarații războinice, care anunță vremuri noi și poate chiar și oameni noi la CSM Târgoviște. Personal, nu cred că activitatea echipelor de baschet și de volei va fi întreruptă începând cu următorul sezon, dar am rezerve că vor mai primi atât de mulți bani. Probabil că ele vor consuma la jumătate sau chiar mai puțin din bugetul actual și vor avea ca obiectiv clasarea pe un loc decent, undeva între podium și jumătatea clasamentului. În schimb, impresia este că accentul se va pune pe echipa de fotbal Chindia, mai ales că sunt șanse mari să avem un stadion nou la Târgoviște.

P.S. Gluma zilei. Atât Primăria Târgoviște, cât și AJF Dâmbovița au anunțat pentru astăzi o conferință de presă în aceeași locație și la aceeași oră, sala de conferințe de la Polivalentă, ora 11.00.