29.03.2017 00:18

Debut în forță la ample lucrări de infrastructură și edilitare

Debut în forță la ample lucrări de infrastructură și edilitare
Galerie foto

❚ Există două pachete de străzi ce vor fi reabilitate, majoritatea artere care nu au fost niciodată asfaltate: primul ce vizează nouă străzi și al doilea – patru străzi din Cartierul Priseaca ❚ Lista de proiecte mai include alte două artere, precum și Șoseaua Găești, unde lucrările vor începe săptămâna viitoare, iar pe lângă acestea, în maximum două săptămâni, urmează să înceapă lucrările și la Grădinița nr. 16 ❚ Tot în două săptămâni, vor intra la reabilitare și 13 locuri de joacă în baza Contractului de legare de gestiune cu Municipal Construct ❚ Potrivit primarului Cristian Stan, la Centura municipiului vor demara lucrările începând din luna mai, în momentul de față așteptându-se un răspuns de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor

VIRGIL VOINESCU


Ieri, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, având alături pe viceprimarul Cosmin Bozieru și alți reprezentanți din administrație, a făcut publice proiectele, pentru anul curent, ce privesc modernizarea infrastructurii unor străzi din localitate. Astfel, Strada Iazului este primul dintre obiectivele ce deschide lista reabilitărilor. Potrivit edilului Târgoviștei, este vorba despre pachetul I ce cuprinde străzile: Iazului, Morilor, Horia, Cloșca, Crișan, Berzei, Gheorghe Petrașcu, Gimnaziului și Constantin Brâncoveanu artera paralelă, și pachetul II din Cartierul Priseaca, respectiv străzile: Dâmboviței, Soarelui, Prisecii și Câmpului. Lista de proiecte mai include străzile: col. Dumitru Băltărețu, mr. Ion Alexandrescu și Șoseaua Găești, aici lucrările urmând să înceapă săptămâna viitoare, iar pe lângă acestea, potrivit primarului, în maximum două săptămâni, urmează să înceapă lucrările și la Grădinița nr. 16 din Târgoviște.

Asfaltări, la… pachet

„Este o activitate foarte densă”, a subliniat primarul Târgoviștei, Cristian Stan, care a spus că proiectul însumează 3,4 kilometri de străzi, 26 mii de metri pătrați străzi și aproximativ 10 mii de mp trotuare.

„Pe unele dintre străzile din program nu s-a intervenit niciodată, iar pe altele, cum este Str. Cloșca, a existat asfaltare dar, din cauza lucrărilor la canalizare, a devenit impracticabilă. Așa stând lucrurile, am decis să intervenim și acolo. În afara acestui proiect, tot săptămâna aceasta, în cartierul Priseaca vor începe lucrările pe străzile Dâmboviței, Soarelui, Prisecii și Câmpului. Este vorba despre aproximativ 3 kilometri de drumuri. Acesta este primul proiect în cartierul Priseaca urmând, sper eu în toamnă, să intervenim și pe cel de-al doilea proiect. Foarte important, și vreau să menționez că atât în cartierul Priseaca, dar și pe aceste zone, avem în atenție să rezolvăm înainte problema care ține de canalizare, alimentare cu apă, racorduri, tot ceea ce înseamnă infrastructură subterană, astfel încât la momentul în care venim cu stratul de asfalt să nu mai intervenim”, a explicat Cristian Stan, cu mențiunea că în cartierul Priseaca există și un proiect de alimentare cu gaze naturale pe Str. Crângului, în afară de proiectele de extindere a rețelei de apă și canal.

„Un alt proiect, care probabil va debuta săptămâna viitoare, vizează străzile col. Dumitru Băltărețu și mr. Ion Alexandrescu și Șoseaua Găești. Și aici s-a depus garanția de bună execuție, urmând să predăm amplasamentul, iar după aceea se va emite ordinul de începere a lucrărilor. Totodată în maximum două săptămâni vor începe lucrările și la Grădinița nr. 16 din municipiul Târgoviște. Am finalizat și acolo licitațiile”, a mai arătat primarul Cristian Stan, cu precizarea că, acestea ar fi lucrările care debutează în această primăvară.

Termenul de execuție pe Strada Iazului - pachetul I - este de 18 luni, urmând ca și pachetul II - Priseaca să se finalizeze în toamna anului viitor, 2018, după cum a precizat edilul.

Lucrările la Centură vor debuta în luna mai

Pentru că tot mai mulți târgovișteni și nu numai sunt interesați de proiectul privind Centura municipiului Târgoviște, primarul Cristian Stan a precizat:

„Suntem destul de avansați la zona de licitație. Așteptăm un răspuns de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor cu privire la contestațiile care s-au formulat. Indiferent de răspuns, noi vom atribui câștigătorul fie potrivit soluției pe care o va da Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, fie potrivit câștigătorului pe care l-am desemnat noi, rezultatul fiind contestat în acest moment. Dar, în oricare dintre situații, în luna mai lucrările vor începe și acolo. De asemenea, în două săptămâni, vom avea și debutul lucrărilor pe locurile de joacă. În baza Contractului de legare de gestiune pe care-l avem cu Municipal Construct, cele 13 locuri de joacă urmează să intre în reabilitare. De fapt vor fi reamenajate și vor fi locuri noi de joacă”, a arătat primarul Târgoviștei, Cristian Stan.