20.01.2022 00:17

Deblocarea situației ANL de la Sagricom

Deblocarea situației ANL de la Sagricom
Galerie foto

*,,Așteptăm și acolo licitația din partea ANL pentru a se putea închide și acel șantier care este foarte important” *,,Proiectul de la Sagricom vizează finalizarea a șase scări, plus încă două scări de bloc care nici măcar nu au fost începute, ca și construcție, la acest moment”


Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan așteaptă ca Agenția Națională pentru Locuințe să deblocheze cât mai repede situația locativă din cartierul Sagricom, astfel încât locuințele începute acolo, în urmă cu mai mulți ani, să fie finalizate și repartizate celor care au cea mai mare nevoie de ele. Este vorba de 146 de unități locative care se află în diferite faze de construcție, dar care din păcate sunt abandonate... și lăsate în bătaia vântului. 

Edilul orașului a declarat că administrația locală este dispusă să facă tot ceea ce depinde de ea pentru ca șantierul din cartierul Sagricom să fie închis cât mai repede. Un aspect pozitiv semnalat de Cristian Stan este că locuințele ANL se vând ca pâinea caldă datorită prețului deosebit de atractiv de la acest moment. Numai în ultimele două luni, peste 100 de chirași au solicitat cumpărarea apartamentelor ANL în care locuiesc.

 

,,Avem peste 100 de solicitări de cumpărare a locuințelor ANL în ultimele 2 luni”

,,Mai avem un proiect important prin Agenția Națională a Locuinței (ANL), este vorba de proiectul din cartierul Sagricom. Din păcate, nici în acest moment, acolo lucrurile nu se mișcă, nu știu dacă s-a lansat licitația, ultima dată când m-am interesat nu era lansată licitația pentru cele 146 de unități locative care trebuie să fie finalizate în zona respectivă. Administrația locală târgovișteană este pregătită să realizeze toate intervențiile, toate lucrările care sunt în sarcina noastră, legate de  utilități, amenajare străzi, alei, parcări... Așteptăm și acolo licitația din partea ANL pentru a se putea închide și acel șantier care este foarte important mai ales că și în cartierul Sagricom avem câteva investiții publice ale administrației târgoviștene, este vorba de o grădiniță care este aproape finalizată acolo și va fi construită și o creșă. Deci și acolo este o zonă în plină dezvoltare, dar cea mai importantă investiție este aceasta legată de locuințele ANL, de șantierul de acolo care este abandonat de vreo 3-4 ani și cred că ar trebui să se găsească o soluție cât mai rapidă și acolo mai ales că cererea pentru locuințe pentru tineri este destul de mare. Proiectul de la Sagricom vizează finalizarea a șase scări, plus încă două scări de bloc care nici măcar nu au fost începute, ca și construcție, la acest moment”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, în cadrul unei recente conferințe de presă.

 

 

Violeta Stanciu