13.01.2017 14:49

De Ziua Culturii Naționale, intrarea este liberă la muzeele din Târgoviște și Ansamblul Brâncovenesc Potlogi

 Începând din anul 2011, în 15 ianuarie, de ziua poetului Mihai Eminescu, este celebrată Ziua Culturii Naționale. În această zi avem ocazia nu doar să celebrăm un mare poet, dar să și reflectăm asupra culturii românești.
 Anul acesta, cu prilejul Zilei Culturii Nationale, Complexul Național Muzeal “Curtea Domnească” din Târgoviște  oferă acces gratuit tuturor categoriilor de public în toate muzeele din municipiul Târgoviște care intră în componența sa, dar și în cadrul Ansamblului Brâncovenesc Potlogi.
 Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie atragerea a cât mai mulți vizitatori în sălile expoziționale, pentru a redescoperi o parte din istoria și cultura românilor.
 Astfel, în 15 ianuarie 2017, între orele 8.00 – 16.00  veți putea vizita: Ansamblul Monumental “Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Expoziția “Metamorfozele unui loc al memoriei” situată la fosta Unitate Militară 01417, Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni, Muzeul “Evoluției omului și tehnologiei în paleolitic”, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa Atelier “Gheorghe Petrașcu”, Ansamblul Brâncovenesc Potlogi.