20.01.2022 00:15

De mâine, până luni, 24 Ianuarie, Romanța (re)unește români de pretutindeni în Cetatea istorică a Târgoviștei

De mâine, până luni, 24 Ianuarie, Romanța (re)unește români de pretutindeni în Cetatea istorică a Târgoviștei
Galerie foto

*Grupuri din România și din Diaspora vor putea intra, virtual, în atmosfera de poveste a unicului muzeu din lume dedicat Romanței românești

 

Spiritul unionist al romanței românești va fi celebrat și în acest an la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște printr-un program inedit de vizite online, realizat în perioada 22-24 ianuarie a.c. Evenimentul face parte din Programul Național „Tinerețea Romanței”, inițiat de Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” și a fost lansat oficial in acest an cu ocazia Zilei Culturii Naționale, fiind dedicat promovării Romanței cu precădere în rândul tinerilor, precum și spre bucuria românilor melomani de pretutindeni.

Grupuri din România și din Diaspora vor putea intra, virtual, în atmosfera de poveste a unicului muzeu din lume dedicat Romanței românești. Vizitatorii de toate vârstele și din orice colț al lumii vor avea prilejul de a cunoaște pagini memorabile din istoria seculară a Romanței românești, bine documentate și reflectate în saloanele elegante ale Muzeului „Casa Romanței” din Târgoviște.

Programul vizitelor online se bucură deja de mare succes în rândul vizitatorilor români din România și din Diaspora, mesajele acestora confirmând din plin impactul binevenit și emoționant pe care îl are acest program național de promovare a Romanței.

Programul Național „Tinerețea Romanței” se va desfășura și în anul 2022 sub patronajul Comisiei Naționale al României pentru UNESCO și al Federației Europene a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO, fiind dedicat în mod deosebit promovării Romanței în rândul tinerilor și, desigur, promovării Muzeului „Casa Romanței” – unic în lume – care a devenit o ambasadă a culturii la Târgoviște, Cetate a Romanței și a Festivalului Național „Crizantema de aur”, eveniment muzical desfășurat neîntrerupt începând din anul 1968.

Vă așteptăm să vizitați, inclusiv prin vizite online, Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște, unic în România. Muzeul „Casa Romanței“ se află în structura Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească“ din Târgoviște, în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița: https://booktes.com/bilet/viziteaza-muzeul-casa-romantei

 

 

 

 

V.A.