23.03.2020 00:09

De la excludere, la cel mai bun fotbalist al țării

De la excludere, la cel mai bun fotbalist al țării
Galerie foto

❚ Narcis Coman era trimis în afara lotului formației CS Târgoviște, pentru ca un an mai târziu, în 1978, să ajungă cel mai bun fotbalist al țării, după ce a fost reprimit la pregătiri de Nicolae Proca la insistențele lui Petre Gavrilă ❚ ,,Când am ajuns la Târgoviște, Coman era suspendat un an de zile de Proca. La insistențele mele, pentru că aveam doi portari mai necunoscuți, am reușit să îl conving pe principal și pe secretarul primăriei, Rădulescu, care era și președintele clubului” ❚ „Am făcut antrenamente cu el, era al treilea portar, a vrut să discutăm și să facem antrenamente separat, pentru că nu accepta această situație”, a spus Gavrilă. ❚ „În 1978 a fost cel mai bun fotbalist al anului, a ajuns și la echipa națională, a fost extraordinar, un om de calitate. Câștigam cu 1-0, dădeam gol, adversarii scăpau cu portarul, dar Coman scotea de fiecare dată”

 

COSMIN SAVA

 


 

Un subiect de interes în sportul dâmbovițean este excluderea lui Cristi Cherchez din lotul Chindiei Târgoviște, decizia fiind luată de Viorel Moldovan, probabil în urma unui conflict între cele două părți. Nu este prima dată în istoria fotbalului târgoviștean când un jucător foarte important este lăsat în afara lotului. În 1977, Narcis Coman era exclus din lotul formației CS Târgoviște, pentru ca mai apoi, în 1978, să ajungă cel mai bun fotbalist al țării, după ce a fost reprimit în lotul pregătit de Nicolae Proca, la insistențele lui Petre Gavrilă (79 de ani).

,,Trei luni de zile nu s-a atins de băutură”

Gavrilă a vorbit despre experiența de la Târgoviște, acolo unde a activat între 1977 și 1979, fiind omul care a făcut posibilă revenirea lui Coman în poarta CS-ului. Acesta a transmis că Proca era un antrenor foarte dificil, dar de o calitate foarte mare.„Am fost în 1977-1979 la Târgoviște, am promovat împreună cu Proca, el a fost principal, dar vreo cinci luni a fost bolnav. Când am ajuns la Târgoviște, Coman era suspendat un an de zile de Proca. În anul 1977, la insistențele mele, pentru că aveam doi portari mai necunoscuți, am reușit să îl conving pe Proca și pe secretarul primăriei, Rădulescu, care era și președintele clubului. Am făcut antrenamente cu el, care era al treilea portar. A vrut să discutăm și să facem antrenamente separat, pentru că nu accepta această situație. Făceam antrenamente cu el la altă ora decât cele cu echipa. Trei luni de zile nu s-a atins de băutură, apoi a fost titular”.

,,Făceam antrenamente cu el chiar și înainte de meciuri”

,,Îmi amintesc un meci de pregătire la Giurgiu, a apărat Stan prima repriză, foarte rău, și Proca a zis să-l bag pe Coman. El era un antrenor extraordinar, dar foarte sever, secunzii nu stăteau lângă el nici măcar o lună. A intrat repriza a doua Coman, a apărat extraordinar și a rămas titular. Făceam antrenamente cu el dimineața, chiar și duminica înainte de meciuri. În 1978 a fost cel mai bun fotbalist al anului, a ajuns și la echipa națională, a fost extraordinar, un om de calitate. Câștigam cu 1-0, dădeam gol, adversarii scăpau cu portarul, dar Coman scotea de fiecare dată”, a transmis fostul antrenor de la Târgoviște, retras acum la Bușteni, unde ani buni a condus o școală de fotbal, Euro- Africa.