21.08.2014 12:00

De la Chiș vine gafa

De la Chiș vine gafa
Galerie foto

❚ Portarul transferat de la Juventus a comis-o din nou, de data aceasta în fața fostei sale echipe, care s-a impus ieri în amicalul disputat pe terenul Chindiei ❚ Oamenii de atac i-au scos peri albi antrenorului Nicu Croitoru, ratând exasperant. Pe parcursul reprizei secunde pentru bucureșteni a apărat Dorian Perianu, fostul portar al Chindiei

 

COSTIN MIHAI


Stadion „Eugen Popescu”. Spectatori: 80. A marcat: Cincă (75). Șuturi spre poartă: 16-18. Șuturi pe poartă: 5-11. Cornere: 9- 1. Au arbitrat: Septimiu Burtescu – Remus Gâlmencea jr, Andrei Delureanu. Cartonaș galben: Goge (39).

Chindia: Cristică – Pătru, Vătavu, Ispas, Cernea – Voinea, Grigore – Dobre, Anton, Cherchez – Popa. Au mai jucat: Chiș - Cornel Dinu, Parghel, Săndulescu, Roman, Ciprian Dinu. Antrenor: Nicu Croitoru.

Juventus: Mihalcea – Goge, Răducu, Stoica, Neagu – Cazan, Ardelean, Cincă, R. Bălan – Arnăutu, Cioran. Au mai jucat: Perianu – Trică, Arsu, Oaie, Ștefan, M. Bălan, Nica, C. Matei, Rîpan. Antrenor: Eugen Trică.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Chiș a devenit caraghios

Chindia a încheiat nefericit meciurile de pregătire din această vară, cedând pe teren propriu în fața unei alte divizionare C, Juventus București. Eșecul a venit după o nouă greșeală a portarului Chiș, care a degajat greșit, iar Cincă (75) a trimis peste el, în poarta goală. A fost singura reușită a unei partide cu multe ocazii, la ambele porți, jucătorii Chindiei arătând încă o dată îngrijorător la finalizare.

Voinea, Popa, Grigore, Cherchez Anton sau Săndulescu au ratat rând pe rând, însă nici jucătorii lui Eugen Trică nu s-au lăsat mai prejos. Mai echitabilă ar fi fost o remiză, după o partidă echilibrată și de o mai bună calitate în prima repriză.

 

Cristică și-a făcut treaba

Folosit titular, Cristică nu a părut copleșit de această postură, având intervenții sigure la șuturile lui Cazan (17, 42), și Renato Bălan (34). A avut și noroc la bara lui Cioran (27), dar a arătat mai multă siguranță decât Chiș și Omuț. Și Chindia putea marca în câteva rânduri, în special la ocazia ireală a lui Cherchez (37), pentru ca Voinea (17), Popa (21), Grigore (29, 45) sau Anton (40) să-l pună la grele încercări pe Mihalcea.

„Gonzo” cel mic a mai zbârcit-o o dată în debutul reprizei secunde (49), când l-a luat la țintă pe portarul advers, care nu-l ține degeaba rezervă pe Dorian Perianu. Golul oaspeților s-a născut dintr-o prostie marca Chiș, iar Cincă (75) a finalizat simplu, sporind îngrijorarea din tabăra Chindiei. Chiar dacă au forțat pe final, târgoviștenii au punctat tot la ocazii, Săndulescu (78, 88, 90) și Anton (85) fiind campioni.

 

Eugen Trică: „Afumați e peste Chindia”

Un cunoscător al fotbalului ilfovean, Eugen Trică spune că formația târgovișteană va avea viață grea într-o serie cu Afumați, Clinceni sau Ștefănești.

„Echipa de la Afumați e cea mai tare dintre toate, clar peste Chindia. Am văzut că la Târgoviște evoluează și doi foști jucători de-ai mei, Gusti Voinea și Chiș. Primul e fotbalist bun, mi l-am dorit în continuare la echipă, dar a cerut bani mulți, plus că a vrut să vină mai aproape de casă. Pe Chiș l-am dat afară, mi-a făcut peri albi, am pierdut multe puncte din cauza lui. Chiar m-a mirat că l-ați luat la Târgoviște”.

Chiar și Adrian Dulcea, antrenorul de la SCM Pitești, are informații că la Afumați s-a format o echipă incomodă, cu pretenții de promovare.

„Mie îmi place și de Chindia, e o formație legată, care pasează bine, însă nu-i va fi ușor să câștige seria. La noi e mai complicat, pentru că avem mulți jucători tineri, fără mari pretenții salariale, dar și restanțe salariale”.