22.06.2022 00:14

De ieri, comuna Brănești a intrat din nou în scenariul galben!

De ieri, comuna Brănești a intrat din nou în scenariul galben!
Galerie foto

*Centrul de Vaccinare de la Spitalul Județean își încetează activitatea la 1 iulie, dar rămâne Centrul de Testare

 

Așa cum s-a anunțat inițial, Centrul de Vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT) își încetează activitatea la data de 1 iulie 2022, ultima zi de funcționare a acestuia fiind 30 iunie! În schimb Centrul de Testare, care aparține de Spitalul Județean

de Urgență Târgoviște, își continuă activitatea, venind astfel  în sprijinul celor de Unitatea de Primiri Urgențe. Vaccinarea anticovid-19 se va face numai în cabinetele medicilor de familie, pentru că a fost inclusă în Programul Național de Imunizare, iar medicii de familie din județul Dâmbovița, cam jumătate dintre ei, și-au asumat deja această responsabilitate.

Problema este că după o scurtă perioadă de acalmie în care toate localitățile din județ au intrat în scenariul verde, urmare a reducerii numărului de cazuri de infecții Covid-19, mergând  până la zero cazuri în foarte multe localități, începând  de ieri comuna Brănești a intrat din nou în scenariul galben. O scuză poate să fie perioada concediilor, când foarte mulți cetățeni plecați în străinătate se întorc acasă!  

 

 

Violeta Stanciu