13.06.2017 00:20

Dascălii dâmbovițeni au votat pentru grevă

Dascălii dâmbovițeni au votat pentru grevă
Galerie foto

❚ Deși profesorii din Dâmbovița s-au declarat de acord cu această formă de protest, fiind gata să boicoteze finalul de an școlar din cauza Legii salarizării, la nivel național, referendumul declanșat de sindicat nu a întrunit cvorumul de peste 50% ❚ Totuși, potrivit liderului SLÎ Dâmbovița, prof. Emil Poamă, „nemulțumirea există și sunt în discuție și alte forme de luptă sindicală, dar și discuții cu ministrul Educației”

VIRGIL VOINESCU

 


 

Deși opțiunea membrilor de sindicat dâmbovițeni cu privire la declanșarea grevei generale începând cu 12 iunie a fost favorabilă, potrivit liderului Sindicatului Liber Învățământ (SLÎ) Dâmbovița, prof. Emil Poamă, la nivel național, nu s-a obținut procentul necesar pentru acest protest.

„În urma centralizării datelor primite de la sindicatele afiliate Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLÎ) din țară, a reieșit că numai 45,67% din totalul membrilor de sindicat s-au declarat favorabili grevei, astfel că nu au fost întrunite condițiile legale pentru declanșare. Pentru că la nivel de federație sindicală, cea care a cerut organizarea referendumului, nu s-a obținut peste 50%, nu se poate declanșa greva. Noi, cei de la Dâmbovița, deși avem procent favorabil, trebuie să ne supunem hotărârii Colegiului Liderilor și al FLSÎ care ne-au comunicat decizia de neîncepere a grevei prin neîndeplinirea condiției de cvorum”. Deși la nivelul județului Dâmbovița procentul necesar pentru grevă a fost atins, deocamdată nimeni nu putem protesta. „Referendumul a fost făcut la nivel nțional, iar la acest nivel nu s-a obținut procentul necesar declanșării grevei. Acest fapt nu înseamnă că salariații din învățământ sunt mulțumiți de Legea salarizării. Nemulțumirea există și sunt în discuție și alte forme de luptă sindicală, dar și discuții cu ministrul Educației”, a adăugat liderul SLÎ Dâmbovița, prof. Emil Poamă.