30.04.2014 08:17

Dascălii dâmbovițeni au renunțat la proteste

Dascălii dâmbovițeni au renunțat la proteste
Galerie foto

❚ La începutul anului, nemulțumiți că Dâmbovița avea numai 40% din suma necesară efectuării plăților pe hotărârile judecătorești, profesorii au fost pe punctul de a organiza un conflict de muncă ❚ Sindicatul Liber Învățământ Dâmbovița anunță că problema s-a rezolvat și protestele nu-și mai au rostul: prin negocieri cu reprezentanții Ministerului Educației și ai Ministerului Finanțelor, s-au alocat fondurile necesare efectuării plăților ❚ În județ, dintr-o eroare de calcul, doar cadrele didactice de la Școala Ocnița nu vor intra acum în posesia banilor, ci în tranșa a doua din luna iunie

 

VIRGIL VOINESCU


 

Liderul Sindicatului Liber Învățământ (SLÎ) Dâmbovița, prof. Emil Poamă, ne-a declarat că nu se mai menține decizia organizării unor proteste în educație în această lună, cum era stabilit din februarie, dascălii fiind nemulțumiți de alocarea bugetară pentru plata hotărârilor judecătore ști de recuperare a drepturilor salariale.

{GOOGLE_AD_BOX1}

„Prin negocieri cu reprezentanții Ministerului Educației și ai Ministerului Finanțelor, s-au alocat fondurile necesare efectuării plăților pe hotărârile judecătorești. Practic decizia de atunci, când era vorba de o alocație de numai 40% pentru plățile hotărârilor judecătorești, la acest moment a rămas fără obiect”, ne-a declarat liderul SLÎ.

 

Școala Ocnița, restantă din cauza unor încurcături

Prof. Poamă a mai spus că, la nivelul județului, din totalul școlilor, doar Școala Ocnița, dintr-o eroare de calcul, nu este în măsură să plătească drepturile pe hotărârile judecătorești.

„A fost o încurcătură făcută și de Inspectoratul Școlar, și de Primăria Ocnița, și de Administrația Financiară. Este singura școală în care nu s-au dat banii pe hotărârile judecătorești, s-a înțeles situația. Urmează să se rezolve și aici, banii respectivi vor fi plătiți în tranșa a doua, în luna iunie. Așa stând lucrurile nu mai avem nici un motiv de proteste”.

Liderul SLÎ a mai spus că numai o „defecțiune” ce ar apărea în timp ar putea readuce în discuție problema unor proteste.

„Atunci, la începutul anului, când am aflat că Dâmbovița are numai 40% din suma necesară efectuării plăților pe hotărârile judecătorești am fost pe punctul de a organiza un conflict de muncă. Am spus-o! Acum s-a rezolvat prin negociere, așa încât a fost depășit momentul critic!”, a adăugat prof. Emil Poamă.