17.04.2014 08:13

Daruri de Paște pentru copii

Daruri de Paște pentru copii
Galerie foto

❚ Acțiunea organizată de Arhiepiscopia Târgoviștei, în parteneriat cu Consiliului Județean și Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, a devenit tradiție

 

PETRE DRĂGUȚOIU


 

Centrul Social Creștin din Târgoviște a găzduit ieri, 16 aprilie a.c., o acțiune devenită tradiție înaintea sărbătorilor creștin-ortodoxe, organizată de Arhiepiscopia Târgoviștei, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița și Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului.

 

Totodată, a fost vernisată și o expoziție cu lucrări selectate dintre creațiile copiilor de la Centrul Social al Arhiepiscopiei, Centrul Social „Floare de Colț” și Școala gimnazială Valea Voievozilor (icoane pe sticlă, ouă încondeiate, desene, compoziții în tehnica Quiling). Deschiderea manifestării a fost făcută de preotul Adrian Rada, consilier pe probleme sociale al Arhiepiscopiei Târgoviștei, care a menționat că le-au fost oferite copiilor obiecte de încălțăminte și îmbrăcăminte, inclusiv o masă de Paște.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Paștele este „sărbătoarea sărbătorilor”

Prezent la acțiune, președintele Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu, a menționat „vom merge și la familii sărace și cu foarte mulți copii, să-i sprijinim. Paște fericit și să fiți cuminți, sănătate și credință în Dumnezeu!”. Înalt Prea Sfințitul Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, le-a vorbit celor prezenți:

„Orice sărbătoare este un îndemn pentru fiecare om de a medita asupra vieții. Sfintele Paști este sărbătoarea sărbătorilor, de acum aproape 2000 de ani, de când Iisus Hristos a Înviat din morți. Altfel, n-ar mai fi existat creștinism și nici biserica. Este un elogiu adus vieții, adus luminii, optimismului împotriva întunericului. Am să vă spun ceva foarte șocant, dar interesant: să fiți cuminți și cu cei care-ți vor răul și o să vedeți că se schimbă”.

La eveniment au mai fost prezenți preot Marian Puiescu, consilier al Arhiepiscopiei, și Cristiana Bucur, directorul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului.