27.03.2015 00:25

Darius Vâlcov, în arest la domiciliu

Darius Vâlcov, în arest la domiciliu
Galerie foto

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov va fi cercetat în arest la domiciliu, a decis ieri Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia nu este definitivă.

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov a părăsit ieri, în jurul orei 17.40, sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, după ce i-a expirat ordonanța de reținere de 24 de ore emisă pe numele lui de procurorii DNA. Procurorii DNA au informat ieri că s-au găsit alte 90 de tablouri care i-ar aparține fostului ministru de Finanțe Darius Vâlcov. Potrivit unor surse judiciare, tablourile au fost găsite în urma unor percheziții efectuate în București și județul Olt.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA). În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât și prin intermediari.

 

AGERPRES și Jurnal de Dâmbovița