01.09.2015 00:01

Daniel Movilă antrenează în Qatar

Daniel Movilă antrenează în Qatar
Galerie foto

❚ După ce s-a despărțit de Al Oruba (prima ligă din Oman), fostul antrenor al Gloriei Cornești a semnat cu Al Muaither, formație care activează în liga secundă din Qatar

LIVIU DOBRE


După despărțirea de la Al Oruba, formație din prima ligă de fotbal din Oman, alături de care a câștigat atât campionatul, cât și Cupa Sultanului, Daniel Movilă și-a găsit rapid o nouă echipă.

Acesta a revenit în România din țările arabe la începutul acestei veri și a promis că o va ajuta pe Gloria Gaz Metan Cornești în noul sezon competițional, până își va găsi un angajament.

Formația finanțată de Nelu Radu a debutat însă în campionat fără Movilă pe banca tehnică, după ce ultimul a semnat cu Al Muaither, cu puțin timp înainte de startul sezonului.

 

„Este o provocare pentru mine”

Al Muaither activează în a doua ligă din Qatar, iar în sezonul trecut s-a clasat pe al treilea loc, ratând promovarea în prima ligă, acolo unde au ajuns primele două clasate, Rayyan SC și Mesaimeer SC. Fostul fotbalist al Astrei Ploiești îl va seconda pe Phillipe Burle, alături de care a lucrat și la Al Oruba.

„Este o provocare, altă echipă, alt campionat, este un pas înainte pentru mine. După doi ani la Al Oruba, în care am câștigat tot ce se putea câștiga, încercăm să avem rezultate bune în Qatar. Suntem același staff care am fost și la Al Oruba. În noul sezon avem ca obiectiv promovarea în prima ligă”, ne-a mărturisit Daniel Movilă.

Tot mai mulți antrenori aleg să antreneze în Emiratele Arabe Unite sau Qatar, unde sunt plătiți mai bine decât la multe cluburi importante din Europa. Și Daniel Movilă câștigă mai mult decât o făcea în Oman, chiar dacă de această dată se află pe banca tehnică a unei echipe din liga secundă.