23.03.2020 00:10

Daniel Florea, un fotbalist de caracter

Daniel Florea, un fotbalist de caracter
Galerie foto

❚ Atacantul Chindiei s-a accidentat în primele zile ale stagiului de pregătire din Antalya și a fost trimis acasă, pentru recuperare ❚ „Lui Florea i s-a transmis după accidentare că nu prea mai e nevoie de serviciile lui și i s-a propus rezilierea contractului. Logic că a refuzat, nu se face așa ceva. Gică a strâns din dinți, a tras tare, și-a revenit, fiind folosit în ultimul meci, cu Sepsi”, spun surse din club ❚ Să nu uităm că principalii marcatori ai echipei la Liga 1 sunt localnici, Daniel Florea, Cristi Cherchez și Cristi Neguț, cu câte trei reușite ❚ Activitatea este suspendată în acest moment la Chindia, iar jucătorii au fost sfătuiți să respecte recomandările autorităților referitoare la prevenirea virusului COVID-19

 

COSTIN MIHAI


La fel ca în anii ’90, Chindia Târgoviște a promovat în prima ligă, având în componență mulți jucători locali. Dâmbovițenii Marian Aioani, Mădălin Martac, Cornel Dinu, Marian Vătavu, Lucian Acasandrei, Adrian Ioniță, Crinel Stoica, Liviu Mihai, Andrei Șerban, Cristi Neguț, Alin Nisipeanu, Daniel Florea și Cristian Cherchez au sărbătorit cu șampanie vara trecută, ridicând trofeul de campioni ai Ligii a 2-a. Imediat, s-a renunțat la serviciile lui Nisipeanu, Stoica și Acasandrei, în timp ce Vătavu a ales meseria de antrenor.

Cherchez reprezintă un caz special

La Liga 1 a crescut nivelul, dar și concurența. În 2019 au rămas constant în primul 11 doar Aioani, Martac și Neguț, ceilalți fiind folosiți prin rotație, unii mai mult, iar alții mai puțin. Cherchez reprezintă un caz special, fiind ținut în afara lotului etape bune, fără să se prezinte oficial și motivele. Dincolo de afinitatea suporterilor pentru jucătorii locali, aceștia au înțeles că rezultatele nu se pot obține doar cu dâmbovițeni și că lotul trebuie obligatoriu întărit. Din păcate, transferurile operate pentru Liga 1 au fost mai degrabă la număr decât eficiente. Iar localnicii, chit că au fost folosiți mai puțin, au rămas la dispoziția staff-ului tehnic. Dacă nu ar fi fost de-ai locului, dacă nu ar fi fost iubiți de fani și chiar de presă, probabil că erau trecuți la capitolul foști.

Moment delicat după accidentare

Prezentăm pentru început cazul lui Daniel Florea, unul dintre jucătorii importanți în ecuația promovării, dar și cu evoluții decente în Liga 1. Gică s-a accidentat în primele zile ale stagiului de pregătire din Antalya și a fost trimis acasă, pentru recuperare. „Lui Florea i s-a transmis după accidentare că nu prea mai e nevoie de serviciile lui și i s-a propus rezilierea contractului. Logic că a refuzat, nu se face așa ceva. Gică a strâns din dinți, a tras tare, și-a revenit, fiind folosit în ultimul meci, cu Sepsi”, spun surse din club. Contactat telefonic, președintele Marcel Ghergu nu a dorit să ofere comentarii pe subiect.

Principalii marcatori la Liga 1 sunt localnici

În lupta dură pentru evitarea retrogradării, dacă se va mai relua campionatul, e nevoie de aportul tuturor, mai ales al localnicilor, de la care se așteaptă o motivație suplimentară. Să nu uităm că principalii marcatori ai echipei la Liga 1 sunt localnici, Daniel Florea, Cristi Cherchez și Cristi Neguț, cu câte trei reușite. Activitatea este suspendată în acest moment la Chindia, iar jucătorii au fost sfătuiți să respecte recomandările autorităților referitoare la prevenirea virusului COVID-19.