13.03.2015 00:17

Dâmbovițenii nu-și vaccinează animalele contracost

❚ Directorul instituției, dr. Sandu Tolea, a dat exemplu situația vaccinării pseudopestei aviare: atâta timp cât acțiunea a fost susținută de la buget, toți dâmbovițenii vaccinau păsările de curte; când statul nu a mai putut suporta vaccinarea, foarte puțini gospodari au plătit pentru sănătatea păsărilor, dar și a lor

VIOLETA STANCIU


Refuzul cetățenilor de a accepta acțiunile sanitar veterinare care sunt contracost reprezintă una dintre problemele majore cu care se confruntă Direcția Sanitară Veterinară (DSV) Dâmbovița.

Supărat pe faptul că oamenii s-au învățat să primească totul gratuit de la stat, directorul DSV Dâmbovița, dr. Sandu Tolea, consideră că persoanele care refuză vaccinarea de pseudopestă aviară (la păsări), de exemplu, își a de acord cu acest lucru, dar sunt inconștienți pentru că ei mănâncă ouă de la pasărea respectivă, taie găina care poate fi oricând un pericol pentru sănătatea familiei. Deci nu pun acest lucru decât pe inconștiența oamenilor și a faptului că au fost învățați așa. Iată că au trecut 25 de ani și nu ne dezbărăm de metehnele în care era obligat cineva să ne facă. Bugetul acesta este limitat. Sunt de acord. Vin, ca buget, și-ți fac program strategic pe bolile majore, dar susține și tu ceva, ca proprietar. Tu vrei numai să exploatezi?!”, s-a întrebat retoric directorul DSV Dâmbovița, dr. Sandu Tolea.