23.10.2014 00:20

Dâmbovița cere 16,5 miliarde pentru unități de învățământ și de cultură

Dâmbovița cere 16,5 miliarde pentru unități de învățământ și de cultură
Galerie foto

❚ Pe Ordonanța 28 s-au solicitat 1.650.000 lei destinați exclusiv instituțiilor de învățământ care au solicitat fonduri ❚ De la Compania Națională de Investiții s-a solicitat finanțare pentru 20 de case de cultură și cămine culturale, iar până acum 17 localități au depus deja documentații pentru reabilitare și modernizare obiective culturale

ANA MARIA POPESCU


În Dâmbovița vor veni bani pentru reabilitare și modernizare unități de învățământ, case de cultură și cămine culturale pe Ordonanța 28 și de la Compania Națională de Investiții, prin Consiliul Județean. Potrivit președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, pe Ordonanța 28 s-au solicitat 1.650.000 lei, bani care urmează să fie folosiți exclusiv pe capitolul unități de învățământ.

În ceea ce privește Compania Națională de Investiții, s-a solicitat finanțare pentru 20 de case de cultură și cămine culturale. Au depus deja documentații complete, pentru reabilitare și modernizare cămine culturale, administrațiile din 17 localități. Pentru școli și grădinițe există 9 solicitări de fonduri.

 

20 de solicitări pentru case și cămine culturale

și 9 pentru unități de învățământ

„Avem ca noutate o solicitare pe Ordonanța 28. O sumă de 1.650.000 lei pentru unități de învățământ. Am și o solicitare pentru Compania Națională de Investiții pentru 20 de case de cultură și cămine culturale, altele decât cele opt care sunt deja finanțate prin proiecte. Au depus documentații pentru cămine culturale: municipiul Moreni, orașul Găești și comunele Potlogi, Lungulețu, Braniștea, Văcăre ști, Gura Șuții, Iedera, Dragodana, Niculești, Ocnița, Răzvad, Gura Ocniței care a depus trei documentații, Băleni, Lucieni, Perșinari și Mătăsaru. Pentru unitățile de învățământ avem 9 solicitări, respectiv pentru grădinița de la Cojasca, unde sunt necesare 6 miliarde, grădinița de la Mătăsaru, o alocare de 200.000 lei și va fi finalizată, sunt lucrări începute în 2009- 2010, consolidare și extindere de școală la Bezdead, la Doicești, Dragomirești – o școală și o grădiniță, școala Cazaci va fi finalizată anul acesta, grădiniță la Ludești – sat Scheiu de Sus și grădiniță și școală la Ludești – sat Potocelu”, a precizat recent președintele CJD, Adrian Țuțuianu.