20.02.2017 00:20

Dâmbovița are nevoie de 200 milioane de euro pentru drumuri

Dâmbovița are nevoie de 200 milioane de euro pentru drumuri
Galerie foto

❚ Președintele CJD, Alexandru Oprea a semnalat public că acest necesar ar trebui să fie cunoscut de toți primarii din județ, dar și de consilierii județeni ❚ „Din datele preliminare pe care le avem, la nivelul anului 2017, și spun că este preliminar pentru că la această dată nu am o confirmare oficială de sume, avem alocate pe partea de drumuri circa 100 miliarde lei vechi pentru reparații, asocieri, întreținere, cosirea vegetației, tratament bituminos, covoare asfaltice etc”, a precizat șeful CJD ❚ Pentru anul 2017, Consiliul Județean are în derulare proceduri de achiziție publică pe drumurile județene pentru 17 obiective care însumează 80 km lungime și o valoare totală de 95 milioane lei ❚ Anul trecut, asocierile dintre Consiliul Județean Dâmbovița unitățile administrativ teritoriale din județ, în vederea reabilitării unor segmente de drumuri locale sau județene, au însemnat peste 14 milioane lei

VIOLETA STANCIU

 


 

Anul trecut, asocierile dintre Consiliul Județean Dâmbovița (CJD) și unitățile administrativ teritoriale din județ, în vederea reabilitării unor segmente de drumuri locale sau județene, au totalizat 14.257.000 lei! În cursul anului 2016, la nivelul județului au fost recepționate lucrări în valoare de 4.921.000 lei, iar situația la zi a asocierilor de la nivelul CJD a fost prezentată recent de președintele forului administrativ județean, Alexandru Oprea, care vorbit și despre bugetul preliminar pe anul 2017 destinat acestui tip de investiții.

58 de investiții pentru perioada 2017 – 2019

„Sunt 42 de obiective recepționate, dintre care 16 în anul 2016. Am redat unităților administrativ teritoriale 37 de astfel de obiective, iar cu 5 suntem în faza la care mai avem diverse corecții de făcut. Mai avem pe acest segment 58 de investiții de derulat în perioada 2017 – 2019, reprezentând aproximativ 154 km și o valoare de decontat de către CJD de aproape 300 de miliarde de lei vechi.Trebuie menționat faptul că anul trecut CJD a avut o alocare importantă de la bugetul de stat pe acest segment. Din datele preliminare pe care le avem, la nivelul anului 2017, și spun că este preliminar pentru că la această dată nu am o confirmare oficială de sume, avem alocate pe partea de drumuri circa 100 miliarde lei vechi pentru reparații, asocieri, întreținere, cosirea vegetației, tratament bituminos, covoare asfaltice etc”, a declarat președintele CJD, Alexandru Oprea.

Pentru anul 2017, CJD are în derulare proceduri de achiziție publică pe drumurile județene pentru 17 obiective. Acestea însumează 80 km lungime și o valoare totală de 95 milioane lei.

„Toți reprezentanții unităților administrativ teritoriale, inclusiv consilierii județeni ar trebui să știe că numai la infrastructura de drumuri județene și comunale, județul Dâmbovița are nevoie de investiții de aproximativ 200 milioane de euro”, a semnalat Alexandru Oprea.