14.11.2017 00:17

Dâmbovița are depuse 43 de solicitări pentru microbuze școlare

Dâmbovița are depuse 43 de solicitări pentru microbuze școlare
Galerie foto

* Încă există foarte mulți elevi care sunt nevoiți să facă naveta de la distanțe foarte mari pentru a participa la orele de curs, iar autoritățile locale se descurcă cu greu să le asigure transportul către școală în condiții decente și de siguranță * Asta deși în ultimii ani, Dâmbovița a fost unul dintre județele privilegiate în cadrul programului Ministerului Dezvoltării Regionale privind dotarea unităților administrative teritoriale cu microbuze special pentru realizarea transportului școlar * Chiar dacă zeci de microbuze au intrat în „custodia” primăriilor dâmbovițene, încă mai există unități administrativ teritoriale care au nevoie în continuare de sprijin din partea autorităților centrale

ANA MARIA POPESCU


În ultimii ani, Dâmbovița a fost unul dintre județele privilegiate în cadrul programului Ministerului Dezvoltării Regionale privind dotarea unităților administrative teritoriale cu microbuze special pentru realizarea transportului școlar. Zeci de microbuze au intrat în „custodia” primăriilor dâmbovițene, însă chiar și în aceste condiții, încă mai există unități administrativ teritoriale care au nevoie în continuare de sprijin din partea autorităților centrale. Încă există foarte mulți elevi care sunt nevoiți să facă naveta de la distanțe foarte mari pentru a participa la orele de curs, iar autoritățile locale se descurcă cu greu să le asigure transportul către școală în condiții decente și de siguranță. Acesta este motivul principal pentru care deputatul PSD de Dâmbovița, Oana Vlăducă, a decis să se interese care sunt planurile Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene pentru perioada următoare în ceea ce privește dotarea cu microbuze școlare. Parlamentarul social-democrat a adresat, de la tribuna Parlamentului, o întrebare ministrului Paul Stănescu, în care a solicitat să se precizeze foarte clar care este situația actuală a programului de finanțare a infrastructurii școlare prin dotarea cu microbuze și dacă el va fi reluat în perioada următoare. Se pare că la momentul actual există înregistrate în jur de 43 de solicitări pentru microbuze școlare din partea mai multor unități administrativ teritoriale din județ.

„Asigurarea necesarului de transport școlar s-a aflat constant între prioritățile Ministerului Dezvoltării. În perioada 2014-2015, județul Dâmbovița a fost un beneficiar important al Programului privind dotarea unităților administrativ-teritoriale cu microbuze școlare, în mediul urban și rural, în conformitate cu OUG nr. 17/2014 pentru modificarea și completarea OUG 115/2011. Sprijinul guvernamental în acest sens a fost esențial pentru îmbunătățirea actului de educație, iar programul a fost considerat un succes, ca răspuns al unei nevoi reale a unităților administrativ-teritoriale, mai ales în mediul rural. Există, totuși, în continuare, cel puțin 43 de solicitări din partea mai multor localități din județul Dâmbovița pentru microbuze școlare, cele mai multe fiind necesare transportului elevilor care locuiesc în sate îndepărtate de unitățile școlare la care sunt arondați”, a subliniat deputatul PSD de Dâmbovița, Oana Vlăducă.