23.07.2014 00:13

Dâmbovița, la zi cu medicamentele oncologice

Dâmbovița, la zi cu medicamentele oncologice
Galerie foto

❚ Plățile pentru luna martie vor fi făcute după 25 iulie a.c., când se așteaptă încasarea sumelor de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate

 

PETRE DRĂGUȚOIU


 

Președintele Colegiului Farmaciștilor din Dâmbovița, farmacist Carmen Bâte, ne-a precizat că în unitățile din Târgoviște și județul nostru sunt medicamentele compensate solicitate pentru pacienții bolnavi de cancer, dar și pentru celelalte diagnostice ale medicilor.

„Există toate, nici nu se pune problema, conform contractului-cadru din Legea contractelor. Pot să lipsească doar pentru o scurtă perioadă de timp”, ne-a precizat președintele Colegiului Farmaciștilor.

Sumele de încasat de la Casa de Asigurări de Sănătate a județului Dâmbovița se așteaptă la 25 iulie 2014, pentru luna martie a acestui an.

„Plățile se fac ca în toată țara, conform contractului, Casa Națională de Sănătate este cea care face repartiția pentru toate unitățile din județe”, a mai spui Carmen Bâte.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Lista pacienților cu tratament oncologic, definitivată în octombrie

Și bolile rare sunt pe lista medicamentelor compensate, iar cele 17 molecule noi aprobate din listă, prin care o parte din pacienți au intrat deja în tratament, reprezintă un real progres. Dosarul cu diagnosticul pacientului este aprobat la Casa de Asigurări de Sănătate a județului Dâmbovița, ca și în plan național, și beneficiază de medicamente compensate.

 

Numărul pacienților cu acest diagnostic nu înseamnă că este mic ca număr, ci numai ceea ce reprezintă sfera de acțiune a acestor boli, printre ele fiind și cancerele rare. La noi în țară, pe lista pacienților cu cancer numărul a ajuns la 108.000, dintre care rare sunt 50.000, iar în luna octombrie aceasta va fi definitivată, potrivit informațiilor oferite de ministrul Sănătății, medic Nicolae Bănicioiu.