29.03.2023 00:16

Dâmbovița, în Programul Național pentru perdele forestiere

Dâmbovița, în Programul Național pentru perdele forestiere
Galerie foto

În Programul Național pentru realizarea perdelelor forestiere, pentru protecția autostrăzilor și a drumurilor naționale, județul Dâmbovița este înscris cu obiectivul de investiție „Perdele forestiere de protecție a căilor de comunicare împotriva depunerilor masive de zăpadă pe Autostrada A1”. În cadrul unei conferințe de presă, directorul Ocolului Silvic din Dâmbovița, Petre Marin, a transmis că instituția pe care o reprezintă va demara în această primăvară campanii de împăduriri pentru a realiza și mai multe perdele forestiere la nivel județean.

În acest moment,  județul Dâmbovița are: de la kilometrul 50, la kilometrul 50+500, kilometrul 57 – 500, la kilometrul 58-800, pe teritoriul comunei Corbii Mari, respectiv 5,4 hectare și de la kilometrul 59+450, la 59+750, pe teritoriul comunei Uliești, 0,59 de hectare. Petre Main a vorbit și despre modificarea Legii privind perdelele forestiere, în care să se permită construirea unui drum de acces, chiar dacă este vorba despre o proprietate privată.

„Suntem în stadiul procedurilor premergătoare apariției Hotărârii de Guvern pentru expropriere, respectiv, măsurători, evaluare. Legea perdelelor forestiere a fost anul trecut modificată printr-o ordonanță a Guvernului, în care se permite ca la aceste perdele forestiere  să se facă drumuri de intrare către proprietățile cetățenilor și este foarte bine că s-a întâmplat așa. Aceste perdele forestiere sunt situate perpendicular pe proprietățile oamenilor. Dacă nu ar fi fost această modificare legislativă, omenii nu-și dădea acordul pentru crearea acestor drumuri”, a declarat Petre Marin, director al Direcției Silvice Dâmbovița.

 

 

Violeta Stanciu