11.08.2022 00:20

Dacă Zelenski are fi un înțelept...

Dacă Zelenski are fi un înțelept...
Galerie foto

... l-ar lovi pe sangvinarul țar Vladimir Putin drept în moalele capului, punându-l într-o situație cu efect de clinci, de fapt, în fața unui, așa cum este numit în diplomație, „fait accompli”. Asta dacă, nu mai zic, ar fi și un patriot autentic ucrainean, dublat de un abil vizionar în de-ale geopoliticii, asumându-și riscul de a fi huiduit de ai săi, bineînțeles din lipsă de înțelegere și de cunoaștere a ADEVĂRULUI ISTORIC, urmașii lui Bogdan Hmelnițki suferind și ei de un patriotism xenofob.

Fiind conștient că ceea ce voi opina/sugera mai încolo va fi privit ca o fantezie geopolitică, o vorbă-n vânt, spulberând praful din stepa Kalmukă, și că Kievul, auzind-o, ar sări ca ars la orgoliul său ultranaționalist, totuși mă încumet, chiar de voi fi tratat de naiv al naivilor, să o relev opiniei publice.

Ceea ce se cunoaște prea bine și la Bruxelles, și la Washington, și la Paris, și la Londra, de bună seamă și la Berlin, Moscova și Kiev – care se face a nu avea habar, pentru că, altminteri, ar pierde cașcavalul (teritorii) din cioc – până și de Beijing – privește tragicul rapt pe seama României, ca efect al odiosului pact „Ribbentrop-Molotov”, executat de defuncta URSS, care în urma unor ultimatumuri/declarații de război – haideți să nu ne mai dăm după corcodușul Kremlinului, ăsta e în realitate adevărul – a încarcerat între frontierele sale Bucovina de Nord, ținutul Herța și Basarabia.

Apoi „țarul roșu” I.V.Stalin, printr-o diabolică „mistificare geografică”, a dăruit R.S.S. Ucraineană – o republică fantomatică gonflată, cu regim de gubernie, ca și celelalte republici sovietice la cheremul Moscovei bolșevice – Bucovina de Nord și sudul Basarabiei (Bugeacul; fostele județe Ismail și Cetatea Albă), irepresibilul interes geostrategic – moștenit de la Rusia Romanovilor – fiind stăpânirea gurilor Dunării.

Dar, după prăbușirea halucinantă a URSS – însă nu imprevizibilă – Ucraina, așa cârpită cu pământuri strămoșești ale altora, o cârpire și ilegală, și imorală, s-a trezit recunoscută instant de către ONU ca stat de drept... și pace! Numai că acum, vot, pace nu mai este în Ucraina, noul țar Vladimir Putin dorind cu sfântă ardoare țarist-stalinistă să mute – mistificare geografică rediviva – frontierele de sud-vest ale Rusiei la gurile Dunării. Iar dacă Odessa va cădea – și perspectiva este sinistră – în labele ursului kremlinez, România se va învecina cu măreața Rusie și, din acea clipă, vom sta cu frica-n gât!

(va urma)

 

 

George Coandă