11.01.2022 00:20

Curtea de Justiție a UE bate câmpii: atac la existența statului național (II)

Curtea de Justiție a UE bate câmpii: atac la existența statului național (II)
Galerie foto

Pentru că, iată, a venit lovitura nucleară aplicată de Curtea de Justiție a UE: este vorba despre decizia acesteia care impune fără echivoc statelor membre obligativitatea Mecanismului de Cooperare și Verificare / MCV și supremația dreptului Uniunii asupra Hotărârilor Curții Constituționale. Ceea ce, ipso facto, ar anula și rolul fundamental al Constituției.

Ca atare, decizia Curții de Justiție a UE grăbește – sau s-ar dori să grăbească – procesul de dispariție a statului național și transformarea acestuia într-o regiune supusă tuturor mofturilor, hachițelor, trufiilor și ordinelor Bruxelles-ului, rezultatul fiind unul horror: moartea națiunilor și a civilizațiilor naționale. Sunt, deci, de înțeles împotrivirile Budapestei și ale Varșoviei la o asasină poruncă, repet, horror, și mă surprinde faptul – dar, cunoscând ce efecte nenorocite a avut/are în istoria noastră, vorba proverbului, o anume atitudine lașă: „capul plecat sabia nu-l taie” – că Bucureștiul, în loc să-și precizeze cu fermă claritate poziția, a dat în bâlbâială și teamă-mi e că se va face preș, îndeplinind fără crâcnire aberația bruxelleză.

Dar de ce mă mir, după ce guvernanții noștri au fost... generoși, dând totul, de la pământuri până la resurse naturale, altora, într-un moment, chipurile pentru că, altminteri, n-am fi fost primiți în UE, vor duce la pieire și statul, primind pentru acest asasinat vreun premiu paneuropean absurd, de pildă „Kundehove-Kalergi” sau „Carol cel Mare”. Ori unul neomarxist, hai să-i zicem „Karl Marx”. Români, treziți-vă cât nu este prea târziu! Când vă veți pierde țara, vă veți pierde pe voi înșivă!

 

 

 

George Coandă