18.01.2023 00:15

Cursuri pentru... profesori

Cursuri pentru... profesori
Galerie foto

La Casa Corpului Didactic CCD Dâmbovița se organizează în acest an cursuri  care se adresează atât ciclului ante preșcolar, creșelor, ciclului preșcolar al grădinițelor, gimnazial și liceal, managerilor unităților de învățământ, precum și personalului didactic auxiliar.

Potrivit directorului Casei Corpului Didactic Dâmbovița, prof. Cornelia Stan, instituția are două cursuri de formare continuă. În prima parte sunt programe de formare continuă propuse ca urmare a nevoilor identificate de Ministerul Educației, iar în a doua parte a programelor sunt propuse ca formare a nevoilor identificate de reprezentanții Casei Corpului Didactic, la nivelul cadrelor didactice din județul Dâmbovița.

„Așa cum bine știți, Casa Corpului Didactic Dâmbovița organizează programe de formare pentru profesori. Vreau să menționez încă de la început că aceste programe de formare sunt avizate de către Ministerul Educației. De asemenea, aceste cursuri ale noastre pot fi echivalate în credite profesionale transferabile prin comisia de mentorat didactic și formare în cariera didactică existentă la nivelul fiecărei unități de învățământ. Fiecare dintre aceste cursuri poate fi echivalat cu șape sau opt credite, analiza rămânând la nivelul comisiei. Mai sunt și alte programe care vin în sprijinul cadrelor didactice prin care se pot dezvolta profesional, armonios și pentru a-și actualiza cunoștințele la noile cerințe educaționale”, a transmis directorul CCD Dâmbovița, Cornelia Stan.

 

 

Ștefan Khalil