26.02.2015 00:17

Cursul de apicultură, la mare căutare

Cursul de apicultură, la mare căutare
Galerie foto

❚ „Cred că o să se înmulțească albinele de nu o să mai avem loc de ele prin județ”, a declarat directorul Camerei Agricole, Ion Oprea

VIOLETA STANCIU


Camera Agricolă Dâmbovița se confruntă în momentul de față cu o avalanșă de solicitări pentru organizarea de cursuri în domeniul apicol.

Creșterea numărului de dâmbovițeni care doresc să se specializeze în acest domeniu l-a determinat pe directorul Camerei Agricole Dâmbovița, Ion Oprea, să declare:

„Cred că o să se înmulțească albinele de nu o să mai avem loc de ele prin județ”.

 

Trei luni de cursuri, 200 lei taxa

La mare căutare sunt și cursurile de lucrător în cultura plantelor, dar și cele specifice pentru zootehnie.

„Încă sunt cereri. Curând vom da drumul la două astfel de cursuri care durează trei luni. Ele sunt plătite cu suma de 200 lei pentru toată perioada. În ziua de azi sunt foarte mulți care fac tot felul de cursuri, mai scurte, mai lungi, mai plătite, mai neplătite... Noi respectăm forma aceasta de organizare, formă aprobată de Direcția Muncii. Dacă sunt mai mulți producători și se formează o clasă în partea de sud sau de nord a județului, facem cursurile la Găești, la Lugulețu sau la Titu. Dar dacă sunt persoane din toate zonele județului, atunci ele se organizează la Târgoviște”, a precizat directorul Camerei Agricole.