26.09.2022 00:16

Cursele ilegale de mașini încă dau bătăi de cap localnicilor

Cursele ilegale de mașini încă dau bătăi de cap localnicilor
Galerie foto

Drifturile, motoarele turate la maximum și sunetul roților scârțâite pe șosea nu au dispărut definitiv în municipiul Târgoviște. Chiar dacă astfel de momente erau mai des întâlnite în urmă cu câțiva ani, acestea încă se practică, mai pe ascuns, dar în continuare deranjante pentru târgovișteni. Cel puțin o dată pe săptămână, tineri șoferi cu mașini sau motociclete puternice, se întrec în „liniuțe” fără să se teamă prea mult că ar putea fi surprinși de oamenii legii.

În general, aceste „întreceri” au loc la orele nopții, când oamenii se odihnesc, iar din când în când sunt deranjați de zgomotele care vin din spre șosea. Zonele frecventate de tinerii teribiliști sunt fie Aleea Mănăstirii, fie Calea Domnească. Inconștiența acestora nu se termină doar cu pagube materiale, ci pot exista și victime prinse la mijloc.

Localnicii mai spun că și parcările supermarketurilor sunt o atracție pentru cei care au mania vitezei și a drifturilor, acestea devenind adevărate piste pentru curse sau cascadorii. Cetățenii și-ar dori ca poliția dâmbovițeană să supravegheze mai mult aceste zone transformate în „circuite pentru Formula 1”. Cei care practică asemenea fapte nu riscă doar amenzi usturătoare, ci și dosar penal.

 

 

Ștefan Khalil