30.03.2018 01:17

Curcanul bate mielul

Curcanul bate mielul
Galerie foto

* În județul Dâmbovița, micile crescătorii de curcani au ajuns la mare căutare în perioada Paștelui * Crescătorii de curcani își laudă marfa și spun că păsările crescute de ei au o carne mult mai gustoasă și mult mai lipsită de grăsimi decât cea de miel

CORVIN DUMITRICĂ


Pentru dâmbovițenii care nu vor să mai consume carne de miel sau de oaie, mai mulți fermieri vin cu o ofertă care de la an la an câștigă tot mai mulți adepți: carnea de curcan. Astfel, în multe gospodării din județul Dâmbovița, au apărut mici crescătorii de curcani. Păsările sunt crescute cu cereale din producția proprie, iar proprietarii garantează pentru calitatea cărnii de curcan. Chiar dacă prețul este unul mai piperat, carnea de curcan este din ce în ce mai căutată și câștigă din ce în ce mai mult teren în fața celei de miel.

„De Paște o să-i vând pe toți”

* Este pentru al doilea an când cresc curcani. Am avut anul trecut câțiva și i-am vândut destul de repede. Acum am ceva mai mulți și de Paște o să-i vând pe toți. Deja am câțiva clienți interesați. * Se cresc relativ ușor, însă trebuie să te ocupi zilnic de ei. Pentru a avea o carne de calitate, noi hrănim curcanii cu cereale din producție proprie. Clienții apreciază muncă noastră și reușim să-i vindem pe toți. * Am observat că din ce în ce mai mulți concetățeni renunță să mai consume carne de miel și se îndreaptă către carnea de curcă. Am zis să încerc și eu și să cresc aceste păsări. Nu ne îmbogățim, dar este un venit de care avem nevoie acum, în preajma sărbătorilor. Crescătorii de curcani își laudă marfa și spun că păsările crescute de ei au o carne mult mai gustoasă și mult mai lipsită de grăsimi decât cea de miel. Oamenii cresc aceste păsări și vin în întâmpinarea celor care doresc să aibă pe masa de Paște carne cu un colesterol scăzut și cu un gust mai atrăgător decât cel de oaie sau miel.