21.10.2021 00:10

Cupa Satelor, o competiție dedicată copiilor din mediul rural

Cupa Satelor, o competiție dedicată copiilor din mediul rural
Galerie foto

* Întrecerea se adresează jucătorilor născuți după 1 ianuarie 2009 (U13), dar și jucătoarelor (fete) născute în anul 2007 și mai tinere, cu domiciliul în localitatea care se înscrie în competiție

 

Fotbalul dâmbovițean este foarte aproape de a mai bifa o premieră, participarea la Cupa Satelor, o competiție națională organizată de Federația Română de Fotbal și dedicată tinerilor practicanți ai fotbalului din mediul rural. Întrecerea se adresează jucătorilor născuți după 1 ianuarie 2009 (U13), dar și jucătoarelor (fete) născute în anul 2007 și mai tinere, cu domiciliul în localitatea care se înscrie în competiție, cu carnetul de elev vizat la zi și cu obligația prezentării vizei de apt medical pentru efort. O comună poate participa cu mai multe echipe, iar data limită de înscriere în competiție este 29 octombrie 2021.

Detalii competiționale

Durata unui joc este de 30 de minute, împărțit în două reprize egale a câte 15 minute. Joc care se dispută între două echipe compuse fiecare din 9 jucători, dintre care unul portar. Pe raportul de arbitraj se pot trece 14 jucători în faza județeană și maximum 16 la partidele din cadrul fazelor regionale și națională, cu un număr al schimbărilor nelimitat. Pentru a intra în competiție, fiecare județ trebuie să aibă minimum 8 echipe participante, împărțite în grupe. Se va juca stil turneu, fiecare cu fiecare, iar câștigătoarele grupelor participă în faza finală pentru desemnarea campioanei județene. Campioana din Dâmbovița se califică în etapa regională, unde a fost repartizată în Zona 4, alături de Prahova, Argeș și Teleorman. După etapa regională vor mai rămâne în competiție 8 echipe, care vor participa anul viitor, în perioada 17-22 mai, în etapa națională, la finalul căreia se va decide câștigătoarea Cupei Satelor la Fotbal.

C.M.