27.10.2021 00:09

Cupa Floare de Colț a ajuns la ediția a VI-a

Cupa Floare de Colț a ajuns la ediția a VI-a
Galerie foto

* Acțiunea s-a bucurat de participarea a 40 de tineri, reprezentând școli sau ONG-uri din județul Dâmbovița care, grupați în echipe, au participat la mai multe probe tematice de turism montan specializat în Munții Bucegi și Leaota

 

„Toamna și-a intrat în drepturi și își face de cap prin păduri și prin livezi. Culorile se răsfrâng în nuanțe, iar fructele pârguite se așteaptă culese. E timpul așadar să respectăm tradiția”. Pentru Asociația  Ecologică Floare de Colț, tradiția înseamnă organizarea concursului Cupa Floare de Colț, concurs ajuns anul acesta la ediția a VI-a și organizat în perioada 15-17 octombrie. Acțiunea s-a bucurat de participarea a 40 de tineri, reprezentând școli sau ONG-uri din județul Dâmbovița care, grupați în echipe, au participat la mai multe probe tematice de turism montan specializat în Munții Bucegi și Leaota, fiind cazați la Complex Agrement Tabăra  Căprioara.

Probele concursului

Probele concursului au constat în cunoștințe teoretice specifice, drumeție montană (parcurgerea traseului: tabăra Căprioara - Valea Raciului - Captare Raciu - Tabăra Cerbul și retur cu punctaj pentru deplasare în echipă și folosirea echipamentului: bocanci, pelerină de ploaie, rucsac de tură, bidon pentru apă), parcurgere a unui traseu de mână curentă (susținută contra timp, cu folosirea alternativă a lonjelor de asigurare), coborâre în rapel cu ajutorul corzii și orientare turistică cu busola (respectând indicațiile din fișă).

Etapa 97 a programului

Atmosfera de concurs a fost completată de serile petrecute în sunet de chitară, așa cum stă bine unei activități în mijlocul naturii. Și chiar dacă soarele nu și-a arătat atât de mult fața pe cât am fi dorit, bucuria specifică tinereții a răsunat timp de trei zile în toată pădurea, amintindu-ne din nou, cât de minunat poate fi muntele, în orice anotimp și pe orice vreme. „Proiectul acesta a fost a 97-a etapă a programului Asociației Ecologice Floare de Colț "Natura ne învață primii pași în viață", program care a implicat până în prezent, peste 4600 de persoane în cei 11 ani de la înființarea asociației”, a punctat Ileana Bocanciu, președintele ASE Floare de Colț.

C.M.