13.05.2022 00:12

Culturile speciale și cele ecologice, în prim plan

Culturile speciale și cele ecologice, în prim plan
Galerie foto

Noul director adjunct al Direcției Agricole Dâmbovița, Adrian Bercu, și-a făcut ieri apariția, pentru prima dată din postura actuală, la conferința de presă... de la agricultură! Acesta a prezentat situația culturilor speciale și a produselor ecologice de la nivelul județului Dâmbovița, din care rezultă că avem un număr de 44 de operatori ecologici, dintre care 37 sunt  producători ecologici.

,,Vreau să prezint situația culturilor speciale.... și o să încep cu produsele ecologice. Avem înscriși până la acest moment un număr total de 44 de operatori, dintre care 37 de producători ecologici care produc vegetale, legume, au pomi fructiferi, cereale, afin, cătină, zmeură, trandafir, levănțică, alun și alte culturi. Avem în județ 5 procesatori  ecologici de ouă, dulcețuri, sucuri, siropuri, semințe, biscuiți, produse de panificație.

De asemenea, avem și 4 distribuitori ecologici de ouă, cafea, legume, uleiuri, un depozitar de produse de brutărie și făinoase și un exportator de afine proaspete la nivelul județului Dâmbovița. Este important să știm, pentru cei care dorim să mâncăm ecologic, că avem și la nivelul județului Dâmbovița acești producători... La culturile speciale avem un producător înregistrat în comuna Gura Șuții, sat Speriețeni, de tutun, cu o suprafață de 7 ha. Pentru cânepă avem două culturi autorizate, una la Morteni de 5 ha și un producător la Ulmi, de 0,42 ha’’, a declarat Adrian Bercu, directorul adjunct al Direcției Agricole Dâmbovița.  

 

 

Violeta Stanciu