19.06.2018 00:17

Culturi afectate dramatic

Culturi afectate dramatic
Galerie foto

*Cele mai afectate sunt culturile de ardei, varză și rădăcinoase, acolo unde proprietarii nu au avut posibilitatea să irige

*În ciuda cheltuielilor însemnate, legumicultorii spun că o să încerce să nu mărească prețurile, fiind amenințați de concurența hypermarket-urilor

 

CORVIN DUMITRICĂ


Chiar dacă zilele trecute temperaturile nu au mai fost caniculare, iar în anumite zone ale județului Dâmbovița a plouat, precipitațiile au venit prea târziu pentru unele culturi. Cele mai afectate sunt culturile de ardei, varză și rădăcinoase, acolo unde proprietarii nu au avut posibilitatea să irige, iar căldura de la începutul lunii a făcut ca, pe suprafețe mari, producția să fie destul de afectată. Cu toate acestea, legumicultorii spun că încearcă, pe cât posibil, să nu mărească prețul, iar clienții să beneficieze de legume autohtone la un preț accesibil. În ciuda cheltuielilor însemnate, legumicultorii spun că o să încerce să nu mărească prețurile. Chiar dacă au costuri ceva mai mari decât în anii trecuți, se tem că odată cu mărirea prețului, clienții se vor îndrepta către rețeaua de hypermarket-uri care le face o concurență destul de mare. 

„Cred că o să renunțăm de tot să mai cultivăm”

*A plouat, dar din păcate a plouat cam târziu. Aveam nevoie de această ploaie cam pe la începutul lunii. Sunt culturi care nu s-au dezvoltat așa cu trebuia. 

*Nu toți ne permitem să irigăm. Se cunoaște că nu am irigat. Suntem în vârstă și nu mai facem față cheltuielilor necesare pentru a iriga. Cred că o să renunțăm de tot să mai cultivăm,  pentru că nu mai facem față. Forța de muncă nu prea mai este. Ne descurcăm destul de greu. 

*A fost destul de bună această ploaie, însă pentru mai multe culturi a fost prea târziu. Muncim mult, cheltuim mult și vindem destul de greu. 

*În zonele unde am irigat nu sunt probleme, însă acolo unde nu am avut această posibilitate, se vede.