13.05.2022 00:10

Cu Gaz și apoi barajul

Cu Gaz și apoi barajul
Galerie foto

Chindia Târgoviște s-a dezintegrat în play-out, unde nu a câștigat decât un singur joc din opt disputate, cu penibila Academica Clinceni. Cu un atac mai slab chiar și decât codașa Gaz Metan Mediaș, adversarul de astăzi, Chindia va susține barajul promovare/menținere în Liga 1, pentru a treia oară în ultimii patru ani. O dată l-a pierdut, cu Voluntari, o dată l-a câștigat, cu Mioveni.

Faptul că s-au pierdut multe meciuri decisive în play-out, cu Mioveni, Dinamo, Botoșani, UTA și Sepsi, i-a afectat serios poziția antrenorului Emil Săndoi, căruia nu i s-a propus o prelungire contractuală. Ultimul meci din play-out pare doar o formalitate, un antrenament cu public înaintea barajului, însă are importanța lui. Un succes ar garanta locul 7 în play-out și un adversar teoretic mai accesibil la baraj, un adversar încă necunoscut.

În mod normal, conform poziției din clasament, ar fi trebuit să se joace CSA Steaua București, blocată la nivelului structurii juridice a acționariatului. Dacă nu e Steaua, poate fi Concordia Chiajna sau Unirea Slobozia. În ciuda parcursului dezamăgitor din play-out, Chindia e favorită cu oricare dintre posibilii adversari din baraj.

Asta pe hârtie, întrucât pe teren e posibil orice. Un eșec la baraj ar fi ca o  implozie în club, care îi poate spulbera pe mulți. Să sperăm că nu va fi așa, iar Chindia va continua și din sezonul următor la nivelul primei ligi. Poate, atunci, se va întoarce acasă.

 

 

Costin Mihai