23.01.2023 00:10

Cu 7 jucătoare în prima ligă

Cu 7 jucătoare în prima ligă
Galerie foto

7 jucătoare valide mai are la dispoziție Cătălin Tănase pentru prima ligă de baschet feminin, dintre care una este la școala generală, iar alta a împlinit 43 de ani. Cum plaja de transfer s-a îngustat așa de tare, încât sunt foarte mici șansele de a completa lotul, va fi foarte dificil de dus competiția până la final. În aceste condiții, evident că poziționarea echipei de baschet a urbei este în subsolul ierarhiei, având o singură victorie obținută în 12 confruntări.

Aceste fete sunt caractere adevărate, de vreme ce țin aprinsă flacăra speranței celei mai performante echipe din istoria sportului dâmbovițean. Captivă la nivelul transferurilor de vreo 10 ani, CSM Târgoviște refuză să moară, prelungind o agonie tot mai dureroasă. Nu mai există noțiunea de performanță, sacrificată printr-un management defectuos, moștenit de ultimii conducători ai clubului.

Practic, doar sacrificiul acestor fete și al antrenorului Cătălin Tănase mai țin în viață o echipă simbol a sportului târgoviștean, în speranța că se va găsi, într-un final, o rezolvare a situației. Probabil că doar ei mai cred într-un viitor al baschetului feminin în Cetate, care continuă să producă talente și pe această disciplină sportivă. Spre comparație, echipa de volei feminin a clubului evoluează la cel mai înalt nivel, Liga Campionilor, absorbind aproape toate resursele bugetare ale clubului.

Numai că, interesul publicului târgoviștean pentru această echipă este foarte scăzut, chit că traversează cel mai important moment din istoria ei. În plan local, atenția este focusată în cea mai mare parte pe fotbal și pe Chindia, baschetul având publicul lui, până în momentul prăbușirii la nivelul rezultatelor. Chiar și acum, când echipa este în moarte clinică, mai sunt oameni care vin la meciurile de baschet, în sala Ioan Valerian, ce aparține Clubului Sportiv Școlar Târgoviște, și care arată mult peste Polivalentă. Un alt subiect sensibil.

 

 

Costin Mihai